+ Média

Példaértékű döntést hozott az amerikai sorozat: autista kislány az új szereplő

A Szezám utca című mese készítői az autizmus megbélyegzése ellen küzdenek. Julia, az autista kislány a tévésorozatban nem jelenik meg, csak a digitális és nyomtatott mesekönyvekben.

A Szezám utca című mese készítői azt mondták, ezzel a lépéssel az autizmus megbélyegzése ellen küzdenek. Julia, az autista kislány a tévésorozatban nem jelenik meg, csak a digitális és nyomtatott mesekönyvekben.

A Szezám utca Juliája olyan kislány, aki egy kicsit másként tesz dolgokat, amikor Muppet-barátaival, Elmóval és Abbyvel játszik – írja a BBC News.

Azt akarjuk, hogy nagyobb figyelemmel és együttérzéssel forduljanak feléjük

– mondta Sherrie Westin, a Szezám utca karitatív programjainak irányítója.

A Szezám műhely Láss csodát minden gyerekben elnevezésű kezdeményezése keretében az autizmussal élőkkel nap mint nap foglalkozóknak is segítséget nyújt online anyagaival. Tájékoztatójuk 2 és 5 év közötti autista gyereket nevelő családoknak szól, és olyan témák is szerepelnek benne, mint a fogmosás, az étteremben elköltött ebéd vagy az úttesten való átkelés.

julia2

Julia, az új Szezám utcai. Forrás: tvline.com

Az új szereplővel készült kiadványok gyakorlati példákat is lefestenek. Az egyik alkalommal például Julia csapkodni kezd, de Elmo nem néz rá neheztelve – ahogy az a valóságban gyakran előfordul -, hanem elmagyarázza, hogy ez most azt jelenti, Julia izgatott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top