+ Média

Főiskolás vagy és érdekel az újságírás? Itt egy 1200 eurós pályázat!

MMA, pályázatok, Komáromy Gábor-ösztöndíj

A Komáromy Gábor-ösztöndíj gyakorlatorientált képzést és 1200 eurós pénzügyi támogatást nyújt a győztes pályázónak. A pályázat benyújtási határideje október 9.

A Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a 2015/2016-os tanévre is ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére. A Cook Communications teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtó PR-ügynökség, amely irodáival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban van jelen. A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését, és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. A pályázat nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára, képzési területtől függetlenül. Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás összesen 1200 euró, amelyből a nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, munkájához mentori segítséget kap egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC média/kommunikáció szakirányára. Az MCC Komáromy Gábor Média Könyvtár 300 euróhoz jut könyvek és folyóiratok beszerzése céljából. A 2015-ös Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be. A témakörtől függetlenül (legyen az politika, üzlet, sport, gazdaság, kultúra, tudomány, stb.) a pályázatnak választ kell adnia arra, hogy miért éppen az adott témát szeretné feldolgozni a pályázó, miért tartja azt fontosnak és aktuálisnak, és miért fogja a történet az olvasókat is érdekelni. A sikeres pályázónak egy minimum háromrészes cikksorozatot kell elkészítenie megadott határidőre, magyar és angol nyelven, amely a magyar és nemzetközi médiában publikálható.

Az ösztöndíjra olyan pályázók jelentkezését várják, akik valamely felsőoktatási intézmény nappali tagozatos alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatói, illetve kiváló angoltudással rendelkeznek és elkötelezettek az újságírás iránt. A pályázathoz angol és magyar nyelven kell benyújtani a pályázó motivációs levelét, önéletrajzát és a tervezett projekt rövid szinopszisát, melynek az alábbiakat kell tartalmaznia: – a projekt ismertetését, a történet és a hírérték szempontjából; – a pályázó által tárgyalandó legfontosabb kérdéseket; – a három cikk elkészítésének tervezett ütemezését; – a főbb forrásokat, melyekre a pályázó támaszkodni kíván a munkája során. A pályázatokat a joe.cook@cook-comm.com és a GK2015@mcc.hu email címre kell elküldeni.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2015. október 9.

A beérkezett pályamunkák alapján kiválasztott pályázók októberben szóbeli interjún vesznek részt, amelyen a bírálóbizottság előtt részletesen kell bemutatniuk a projekttervüket.

A Komáromy Gábor-ösztöndíj felhívásának teljes szövege: mcc.hu

További információk a jelentkezésről az ösztöndíj honlapján találhatók: komaromy.mcc.hu.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top