+ Sztori

Ötven év után előkerült egy Beatles-szalag

A szalagra 1962 decemberében vették fel a Some Other Guy című számot Liverpoolban. A hangfelvétel egy tévés producer, Johnnie Hamp tulajdonában van, de novemberben elárverezi.

A Beatles négy héttel első kislemeze megjelenése előtt, 1962 decemberében játszotta szalagra a Some Other Guy című számot, miután a Granada tévécsatorna filmet forgatott az együttesről a Know The North című műsorának.

A dalt azért rögzítették külön, mert a tévéfelvétel hangminősége rosszul sikerült. A Granada visszaküldött a Cavern Clubba egy hangmérnököt, hogy felvegye a számot, és ezzel helyettesítse az eredeti hangot a tévéműsorban.

A műsor egyébként sosem került adásba, mert más részeivel kapcsolatban jogi problémák merültek fel. Brian Epsteinnnek, a Beatles menedzserének azonban annyira megtetszett a szalagon hallható dal, hogy promóciós célokra öt kislemezt készíttetett róla. Négyről nem tudják, hol van, az ötödiket azonban a Beatles 1968-ban alapított lemezcége, az Apple Records vásárolta meg egy 1993-as árverésen 16 ezer fontért, azaz nagyjából 7 millió forintért.

A szalag Johnnie Hamp tévés producer tulajdonában van, ő adja el Liverpoolban november 4-én az Adam Partrigde aukciósházban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top