+ Színház

Mondd el, mi a baj!

Sziget Fesztivál

Modernkori gyóntatószék, mozgó panasziroda a Szigeten. A Stereo Akt és a holland Space Theater közös megmozdulásában kipanaszkodhatjuk magunkat, vagy elmondhatjuk világjobbító gondolatainkat egy erre a célra kialakított riksán.

Modernkori gyóntatószék, mozgó panasziroda a Szigeten. A Stereo Akt és a holland Space Theater közös megmozdulásában kipanaszkodhatjuk magunkat, vagy elmondhatjuk világjobbító gondolatainkat egy erre a célra kialakított riksán.

Hogy panaszkodik egy utcaseprő? És hogyan egy tanár? Mi nyomaszt egy holland ügyvédet? Mitől szorong egy magyar diák és egy lengyel politikus? És hogyan próbálnak megszabadulni a probléma tárgyától? Hogyan kell panaszt tenni? Vagy tüntetést szervezni? Hogyan kell hallatni a hangunk?

Egy holland, egy magyar és egy lengyel művész összeurópai turnéra indul panasz-taxijával, egy speciális riksával. Nemzetközi művészeti akciójuk első állomásaként a Sziget nemzetközi forgatagát szólítják meg. Riksájuk egy modern-kori gyóntatószék és mozgó panasziroda keveréke.

– írják a szervezők.

Az akció első felében járókelőket visznek el egy körre, őket faggatják csipp-csupp ügyeikről, vagy épp forradalmi világjobbító gondolataikról. Bárki azon szerencsések közé kerülhet, akinek sérelme meghallgatásra talál.

Az akció második része közösségi esemény, amely során tárlattá alakul a vándor-előadás. A legfrissebb gyűjtésekből szemezgetnek a nézőkkel, az ő aktív részvételükkel teregetik ki a társadalom szennyesét, hogy végül egy közösen megalkotott rendhagyó, még sosem látott köztéri akció keretében közösen emeljék fel szavukat a jobb fociért, a kutyák jogaiért, a jobb időjárásért, a jobb közbiztonságért, vagy épp a kirekesztés és a rasszizmus ellen, a betegség, a félelem és rosszkedv ellen.

A többállomásos akció során arra keresik a választ, hogy mire és hogyan használható a közösség ereje, és hogyan válhatunk passzív áldozatok helyett aktív főszereplőivé életünknek.

A fesztivál verzió augusztus 12-16. között látható a Szigeten, a Színház és Tánc helyszínen. A munkafolyamatból előadás készül, a bemutató a Trafóban lesz október 23-án és 24-én.

A teljesen cikket a színház.hu oldalán olvashatod el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top