+ Képzőművészet

Új oktatási módszert akar kidolgozni a berlini egyetemen Aj Vej-vej

aj vej-vej

Aj Vej-vej július végén érkezett Németországba, hogy meglátogassa hatéves kisfiát és egészségügyi vizsgálaton vegyen részt Münchenben.

A berlini képzőművészeti egyetemen (UdK) vállalhat vendégoktatói állást Aj Vej-vej.

A világhírű rendszerkritikus kínai művész csütörtöki berlini nyilatkozata szerint három évre szóló vendégprofesszori megbízatásról tárgyal az UdK vezetőivel. Azt mondta, megpróbálja kitapasztalni, hogy

felépíthetünk-e valamit, egy új oktatási módszert vagy új szakirányokat, amire nagy szükség van, mert maga a művészet is változik.

Hozzátette: mindig is azt gondolta, hogy

az oktatás a kommunikáció csodálatos formája

és lehetőség arra is, hogy az oktató saját magáról is megtanuljon új dolgokat.

Az egyetem egy szóvivője szerint Aj Vej-Vej akár már a következő szemeszterben elkezdheti a munkát, ha sikerül megállapodniuk.

A berlini munka mellett szól az is, hogy a művész többet lehetne együtt a német fővárosban élő gyermekével. Műterme pedig már régen van a német fővárosban, és az őt képviselő galéria is berlini.

Aj Vej-vej július végén érkezett Németországba, hogy meglátogassa hatéves kisfiát és egészségügyi vizsgálaton vegyen részt Münchenben. A 58 éves képzőművésznek ez az első utazása azóta, hogy a kínai hatóságok visszaadták 2011-ben elkobzott útlevelét.

A kínai politikai és társadalmi berendezkedéssel erősen kritikus alkotó következő kiállítása szeptember 19-én nyílik a londoni Királyi Művészeti Akadémián.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top