+ Film

Prostikat futtat a benzinkutas Gigor Attila új filmjében, ám egyszer csak…

gigor attila

Amióta az eszemet tudom, mindig történeteket fogyasztottam, számomra a filmezés is a történetmesélésről szól, ez az egyik legfontosabb kultúraközvetítő elem – mondja Gigor Attila.

  • gigor attila
  • gigor attila
  • gigor attila
  • gigor attila
  • gigor attila
  • gigor attila
  • gigor attila
  • gigor attila

Szeptember elejéig zajlik Gigor Attila új filmjének, a Kútnak a forgatása Csákvár közelében. A történet egy apa és rég nem látott fia kapcsolatát meséli el – mondta a rendező a forgatás szünetében.

A nyomozó című film rendezője hét év után készít újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a nagysikerű Terápia című tévésorozat rendezésében és írásában vett részt. Új filmje, amelynek forgatókönyvét is ő írta, a Magyar Nemzeti Filmalap 314,6 millió forintos gyártási támogatásával valósul meg, és 34 napig forog.

A kút egyetlen helyszínen, egy benzinkúton játszódik, amelyet a történet szerint egy budapesti vállalkozó vett meg, aki lányok svájci futtatásából él, és a kis „háremet” két-három hetente onnan indítja útnak külföldre

– mesélte a rendező, Gigor Attila.

gigor attila

Csákvár, 2015. július 29.
Gigor Attila filmrendezõ Kút címû filmjének forgatásán Csákvár közelében 2015. július 29-én. A film gyártása a Magyar Nemzeti Filmalap 314,6 millió forintos támogatásával valósul meg.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A történet szerint a Kovács Zsolt által játszott apához, aki hosszú ideje dolgozik benzinkúton és különféle zűrös ügylettel próbál egy kis mellékest keresni, bekopogtat a harminc éve nem látott fia, akit Jankovics Péter alakít. A történetbe bekapcsolódik egy szerelmi szál is, amely a fiú és a Kurta Niké által megformált prostituált között szövődik.

A forgatókönyv második változatának elkészítésekor döntött úgy, hogy egyetlen helyszínen veszik fel a három nap alatt játszódó történetet.

Nagyon megtetszett ez a kompakt, már-már arisztotelészi forma, a bezártság élménye a film egyik nagyon fontos alapvetése.

Gigor csupán a forgatókönyv vázához, szerkezetéhez ragaszkodik, a dialógusok, a jelenetek megváltozhatnak a forgatás során, mivel a színészek sokszor jobban tudják, hogy mit mondjon a karakter egy-egy helyzetben.

gigor attila

Csákvár, 2015. július 29.
Herbai Máté operatõr (b), László Zsolt (b2) Dzsoni és Kurta Niké (j) Marcsi szerepében Gigor Attila (j2) Kút címû filmjének forgatásán Csákvár közelében.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Megbízom bennük, minden ötletüket szívesen veszem, néha kifejezetten jól szórakozunk, mert minden szereplőnek van egy-két vicces megmozdulása.

A száraz, ironikus humort mint közvetítő csatornát használja a filmben, hiszen bármilyen témáról legyen szó, a humor az egyik legnagyobb erő, amellyel hatni lehet az emberekre.

Egyetlen kamerával rögzítik a jelenetek nagy részét, az akciódúsabb eseményeket két kamerával veszik fel.

A film első háromnegyedében egyre fokozódik a feszültség – bízom abban, hogy némi humorral -, ami a végén természetesen robban. Mindegyik karakterben benne vagyok egy picit én is. Akkor fogom ezt a filmet jól sikerültnek tartani, ha azt tudom mondani, hogy igen, én így gondolkodom a világról.

A filmben kis szereplőgárdával dolgozik, az alkotásban feltűnik mások mellett Tzafetás Roland, Horváth Csaba, Trokán Nóra, Irma Milovic, Pokorny Lia, László Zsolt, Pusztai Ferenc és Udvaros Dorottya is.

Amióta az eszemet tudom, mindig történeteket fogyasztottam, számomra a filmezés is a történetmesélésről szól, ez az egyik legfontosabb kultúraközvetítő elem

– mondta Gigor Attila. Történetei középpontjában mindig az emberek és a köztük lévő viszonyok állnak, számára ennél érdekesebb és kimeríthetetlenebb téma nincs.

A film operatőre Herbai Máté, látványtervezője az 1 című film rendezője, Pater Sparrow, vágója Kiss Wanda, producere a KMH Filmet vezető Pusztai Ferenc. Az alkotás a tervek szerint jövő tavasszal kerül a magyar mozikba, forgalmazója a Vertigo Média lesz.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top