+ Színház

Négyből egy színházigazgató nem pályázik újra

Oresztesz

Kiírta a pályázatot a Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Centrál Színház és a József Attila Színház ügyvezető igazgatói posztjára a Fővárosi Önkormányzat, a megbízatások ötéves időtartamra szólnak.

Kiírta a pályázatot a Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Centrál Színház és a József Attila Színház ügyvezető igazgatói posztjára a Fővárosi Önkormányzat, a megbízatások ötéves időtartamra szólnak.

A négy, nonprofit kft. formában működő színház jelenlegi ügyvezetőjének megbízatása 2016. január 31-én jár le. Az előadó-művészeti törvény értelmében a vezetői feladatok ellátására pályázatot kell kiírni – a szakmai munka folytonossága érdekében – legalább hat hónappal korábban.

A pályázatok kiírásáról június 23-i ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés. A felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján csütörtökön tették közzé. Pályázni a kiírás megjelenését követő 30 napon belül lehet.

A kormany.hu-n olvasható kiírás (nem olvasható, – a szerk.) szerint az ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2016. február 1-jétől 2021. január 31-ig tölthetik be a nyertesek.

A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.

Az előadó-művészeti törvény szerint a pályázatokat a benyújtási határidőt követő harminc napon belül kell elbírálni. A munkakör betöltéséről – a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve – a munkáltatói jogkör gyakorlója harminc napon belül, önkormányzati fenntartó esetén a következő képviselő-testületi ülésen dönt.

A pályázatokat véleményező szakmai bizottságokba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta.

A jelenlegi igazgatók közül Máté Gábor, a Katona József Színház vezetője, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Puskás Tamás, a Centrál Színház ügyvezetője már jelezte, hogy újból pályázik a posztra.

A Radnóti Színházat 30 éve vezető Bálint András úgy nyilatkozott, hogy már nem pályázik újra. A társulat vezető színművésze, Kováts Adél viszont megerősítette, hogy pályázik a Radnóti Színház igazgatói posztjára.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top