+ Film

Depardieu politikai súlyú bejelentést tett a fehérorosz tévében

Normandia-Nyeman Depardieu

Az orosz állampolgársággal is rendelkező francia színész, aki 2013-ban személyesen Vlagyimir Putyin orosz elnöktől kapta meg az orosz útlevelet, elmondta, hogy történelmileg pontos mozit akar készíteni.

Az orosz állampolgársággal is rendelkező francia színész, aki 2013-ban személyesen Vlagyimir Putyin orosz elnöktől kapta meg az orosz útlevelet, elmondta, hogy „történelmileg pontos” mozit akar készíteni a francia repülőalakulatról, amely a szovjet légierő kötelékében harcolt a második világháborúban a keleti fronton.

A Normandia-Nyeman projekt az eseményekben részes emberek elmondásaira, köztük de Gaulle tábornok visszaemlékezéseire fog épülni

– mondta el a színész a fehérorosz televízió 1-es csatornáján a Minszkben tett látogatása alkalmával, hangsúlyozva, hogy a repülőezred valódi, hiteles történetét akarja filmvászonra vinni.

Mint fogalmazott, a háborús történeteket gyakran újraírják vagy eltorzítják.

Ez azoknak az embereknek a tudatlanságából ered, akik nem ismerik a történelmet, vagy szándékosan megmásítják azt

– idézte a színészt a The Hollywood Reporter filmes portál.

A Normandia-Nyeman repülőezred 1943-ban alakult meg, amikor a de Gaulle által irányított Szabad Francia Erők egy csapatnyi francia pilótáját és földi személyzetének egy részét Moszkvába küldték a szovjet légierő támogatására. A Jak gépeken repülő egység pilótái 273 ellenséges gépet lőttek le 1943 márciusa és 1945 májusa között.

1960-ban Jean Dréville francia és Damir Vjatics-Berezsnih szovjet filmrendező készített filmet a legendás egység történetéről.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top