+ Film

Svájcban futtatja a lányokat a lepukkant benzinkút tulaja

gigor attila

Tiszta érzelmekről egy zavaros világban – ez a hívószava a Kútnak – mondja Gigor Attila új filmjéről. Azt dolgozzuk fel benne, hogy mindenkinek kell egy ember, akibe kapaszkodni tud, hogy folytatni tudja az életét. Hogy mindenkinek kell egy történet. Esetleg több is.

Gigor Attila júliusban kezdi el forgatni Kút című új filmjét, miután a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága legutóbbi ülésén 314,6 millió forint gyártási támogatást ítélt meg a filmtervre. A Kút a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készül és július 21-től 34 napig forog Csákvár közelében.

Gigor Attila a szeretet fogalmáról és helyzetéről a mai világban, őszinte emberi érzelmekről készít filmet ezúttal:

Tiszta érzelmekről egy zavaros világban – ez a hívószava a Kútnak. Azt dolgozzuk fel benne, hogy mindenkinek kell egy ember, akibe kapaszkodni tud, hogy folytatni tudja az életét. Hogy mindenkinek kell egy történet. Esetleg több is.

A film egy elhagyott benzinkúton játszódik majd, valahol az osztrák határ közelében. A pusztulásra ítélt és elhagyatott kút tizenöt kilométeres körzetében nincs lakott település, áthaladó forgalom is alig. A lerobbant helyet egy budapesti vállalkozó vette meg, aki lányok svájci futtatásából él, és kis háremét két-három hetente onnan indítja útnak külföldre alvállalkozó és mindig cserélődő sofőrjeivel. A Kút 35 mm-re forog, a rendező szerint ugyanis még mindig ez az a formátum, ami éppen úgy igaz és „koszos”, mint a történet, amit el akar mesélni.

A nyomozó rendezője hét év után készít újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a nagysikerű Terápia című tévésorozat rendezésében és írásában vett részt. A nyomozó 2008-ban a Magyar Filmszemlén hat díjat nyert, majd számos nemzetközi elismerést kapott, mások mellett Karlovy Varyban, Varsóban és Pozsonyban, elnyerve többek között a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját. Gigor saját bevallása szerint A nyomozó után ismét szórakoztató filmet készül forgatni, ezúttal is egy brutális történeten keresztül. A Kút egyetlen helyszínen, a benzinkúton játszódik majd, kis szereplőgárdával. A forgatás július 21-én kezdődik és 34 napig tart, a film operatőre Herbai Máté, látványtervezője az 1 című film rendezője, Pater Sparrow, vágója Kiss Wanda, producere a KMH Filmet vezető Pusztai Ferenc. A főbb szerepeket mások mellett Trokán Nóra, Kurta Niké, Pokorny Lia, Jankovics Péter, László Zsolt és Horváth Csaba alakítják, de feltűnik a filmben többek között Udvaros Dorottya is. Az alkotás előreláthatóan jövő tavasszal kerül a magyar mozikba, összköltségvetése 450 millió forint. A film magyar forgalmazója a Vertigo Média.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top