+ Film

Best of KAFF az Indafilmen

best off kaff

Kezdődik a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál! Azoknak, akik kíváncsiak a legjobb magyar animációs filmekre és lemaradtak a két évvel ezelőtti, 11.KAFF-ról

Már csak 2 nap, és kezdődik a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál! Azoknak, akik kíváncsiak a legjobb magyar animációs filmekre és lemaradtak a két évvel ezelőtti, 11. KAFF-ról, van egy jó hírünk! Az Indafilmen az idei fesztivál előtt és alatt megnézhetik 2013 legjobb animációt.

A 10 filmből álló válogatásban szerepel Csáki László KAFF-nagydíjas Ambrose Bierce-adaptációja, a My Name is Boffer Bings. A krétával rajzolt thriller sötét humorral meséli el a kapzsiság és nyereség utáni vágy örökös történetét, aktualizálva jelen társadalmunkra is. A válogatásban megtekinthető Vácz Péter fesztiválkedvenc darabja, a barátság és a 3D viszonyát vizsgáló Nyuszi és Őz, valamint Kopasz Milán különleges animációs origami szignálfilmje, a Polyhedron Blues.

A Best of KAFF-válogatásban tapintható egy erős játékfilmes vonal is. A játék- és dokumentumfilmjeiről ismert Szirmai Márton (Szalontüdő, MINIMÁL) első animációs rendezése a Grimm Café, melyben a híres meseszereplők utóéletébe pillanthatunk be. Látható lesz Horváth-Molnár Panna dialóg nélküli, groteszk animációs szerelmi háromszög története, a Dipendenza, melyet a rendező az Utóélet alkotójával, Zomborácz Virággal közösen jegyez.

Az Indán látható először online Glaser Kati szellemes családtörténete, a Három nagymamám volt, valamint Emil Goodman Henry Waltz-projektjének első rövidfilmje, a legjobb videoklip díjat elnyert Heaven’s Vanguard.

Június 22-től 28-ig a diákfilmes kategóriák nyerteseinek izgalmas munkáit is meg lehet tekinteni. Balogh András Szilveszter Rabbit című, fekete-fehér foltokra épülő filmjében egy bűvész előadását és annak előkészületeit követhetjük nyomon. Végső Ágota Szörnycsapdája magával ragadó street art film a főszerepben egy plakátfigurával, aki szembeszáll a várost fenyegető gigantikus szörnnyel.

Gál Julianna Mother Beast című alkotása kísérleti animációs rövidfilm, mely az egész világot behálózó spirituális energiák forgószelének véletlenszerű aktusaiból épül. A rendező Spanyolországban forgatta a mikroszkopikus történésekre épülő kisfilmet.

A BEST OF KAFF 2013 válogatást itt tudod megnézni megnézni.

A 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál versenyprogramját itt találod.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top