Kézműves sörökkel, Pintér Bélával és elektronikával erősít a Művészetek Völgye

Lackfi János; Márta István; Palya Bea

Újra lesznek koncertek és éjszakába nyúló bulik a taliándörögdi Klastromban, mobilalkalmazás segíti a parkolást, a gasztronómiai kínálat pedig kézműves sörökkel és menő street fooddal gazdagodik.

Saját helyszínt kap idén a Modern Art Orchestra és Hajós András, a Momentán társulat, a Hello Wood, és a Virtuózok is bemutatkoznak a kapolcsi katolikus templomban.

A tavalyi évhez hasonlóan  saját udvart visz Harcsa Veronika, jelen lesz a Design Terminál, és az olyan klasszikus helyszínek sem maradhatnak el, mint a Hobo-klub vagy a Kaláka versudvar – hangzott el a jubileumi fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az idei fesztivál egyik technikai újítása a parkolást megkönnyítő mobilalkalmazás. A három Völgy-falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend között idén is lesz csigabusz, továbbá – idén először – elektromos autók is segítik a közlekedést.    Az idén új helyre költöző Blue sPot Major a 10. napon egy Quimby-koncerttel zár, a Muharay-udvar a jubileumi fesztiválra Sebestyén Márta személyében egy háziasszonyt is meghívott, a Folk-udvart pedig ezúttal közösen szervezi a Fonó Budai Zeneház, a Hagyományok Háza és a Kobuci kert.

Az egyik korábbi emblematikus helyszín, a Klastrom is visszatér. Az itteni kínálat a cimbalommuzsikától az elektronikus zenéig ível. Itt mutatja be legújabb albumát, A Nőt Palya Bea is, aki sok koncertfelkérése miatt ezúttal nem visz saját udvart a fesztiválon.
A Színház-színpad Kapolcsról átkerül a taliándörögdi művelődési házba, ahol idén mások mellett fellép Pintér Béla társulata, valamint Hobo is, aki Jim Morrison-, Viszockij-, Ady- és József Attila-műsorral készül. A Művészetek Völgye 25 évét Márta István fesztiváligazgató idézi fel vendégeivel a kapolcsi Törzskávéházban. A beszélgetéseken a fesztivál alapítói és alakítói, meghatározó művészei vesznek részt.

A Művészetek Völgyét július 24 és augusztus 2. között rendezik.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!