+ Irodalom

Kézműves sörökkel, Pintér Bélával és elektronikával erősít a Művészetek Völgye

Idén jubilál a Művészetek Völgye, a huszonötödik évét ünneplő fesztivál az utóbbi éveknél sokszínűbb programot ígér.

Újra lesznek koncertek és éjszakába nyúló bulik a taliándörögdi Klastromban, mobilalkalmazás segíti a parkolást, a gasztronómiai kínálat pedig kézműves sörökkel és menő street fooddal gazdagodik.

Saját helyszínt kap idén a Modern Art Orchestra és Hajós András, a Momentán társulat, a Hello Wood, és a Virtuózok is bemutatkoznak a kapolcsi katolikus templomban.

A tavalyi évhez hasonlóan  saját udvart visz Harcsa Veronika, jelen lesz a Design Terminál, és az olyan klasszikus helyszínek sem maradhatnak el, mint a Hobo-klub vagy a Kaláka versudvar – hangzott el a jubileumi fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az idei fesztivál egyik technikai újítása a parkolást megkönnyítő mobilalkalmazás. A három Völgy-falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend között idén is lesz csigabusz, továbbá – idén először – elektromos autók is segítik a közlekedést.    Az idén új helyre költöző Blue sPot Major a 10. napon egy Quimby-koncerttel zár, a Muharay-udvar a jubileumi fesztiválra Sebestyén Márta személyében egy háziasszonyt is meghívott, a Folk-udvart pedig ezúttal közösen szervezi a Fonó Budai Zeneház, a Hagyományok Háza és a Kobuci kert.

Az egyik korábbi emblematikus helyszín, a Klastrom is visszatér. Az itteni kínálat a cimbalommuzsikától az elektronikus zenéig ível. Itt mutatja be legújabb albumát, A Nőt Palya Bea is, aki sok koncertfelkérése miatt ezúttal nem visz saját udvart a fesztiválon.
A Színház-színpad Kapolcsról átkerül a taliándörögdi művelődési házba, ahol idén mások mellett fellép Pintér Béla társulata, valamint Hobo is, aki Jim Morrison-, Viszockij-, Ady- és József Attila-műsorral készül. A Művészetek Völgye 25 évét Márta István fesztiváligazgató idézi fel vendégeivel a kapolcsi Törzskávéházban. A beszélgetéseken a fesztivál alapítói és alakítói, meghatározó művészei vesznek részt.

A Művészetek Völgyét július 24 és augusztus 2. között rendezik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top