+ Színház

Sztárparádé a Budapesti Nyári Fesztiválon

Az idei Budapesti Nyári Fesztivál programjában június 12. és augusztus 31. között öt helyszínen több mint száz programból választhat a közönség. Toscát énekel Béatrice Uria-Monzon és Giancarlo Monsalve.

A rendkívül komplex és sokrétű kínálatnak köszönhető, hogy a Budapesti Nyári Fesztivál minden programjával többet nyújt egy egyszerű élménynél – hangsúlyozta Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója a fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján, melyen bemutatták Budapest két nyári színházának programjait.

Az idei Budapesti Nyári Fesztivál programjában június 12. és augusztus 31. között öt helyszínen több mint száz programból választhat a közönség, melyek között megtalálhatóak lesznek színházi bemutatók, opera előadások, koncertek a legváltozatosabb összetételben, a gyermekelőadások és kiállítások mellett. Idén első alkalommal megszervezik A muzsika hangja elnevezésű zenés színházi nyári tábort a Városmajorban gyermekeknek, ezzel segítve elő a fiatal generációk képzését.

BNYF

Június 12. és augusztus 31. között öt helyszínen több mint száz programból választhat a közönség, hangzott el a BNYF-sajtótájékoztatón

A szervezők mindig keresik azokat a találkozási pontokat, melyekkel nagyobb évfordulókhoz kötődnek.

Dante születésének 750. évfordulójához kapcsolódunk a Margitszigeti Szabadtéri Színpad június 12-ei nyitókoncertjével (Nemzeti Filharmonikus Zenekar: Liszt és Dante) és Szőke Gábor Miklós szobrászművész Dante-kutyáinak installációival a Víztoronynál, Carl Orff születésének 120. évfordulóját pedig július 10-én fogjuk megünnepelni a Catulli Carmina & Carmina Burana táncjátékkal

– sorolta Bán Teodóra fesztiváligazgató, hozzátéve: ugyancsak különleges esemény lesz Edward Maya pop-szimfonik show-jának június 26-ai világpremiere.

A Budapesti Nyári Fesztivál folytatja a Magyar Állami Operaházzal való szoros együttműködést.

Ennek keretében a Goldmark-évforduló kapcsán bemutatják a Sába királynője monumentális operát július 3-án, valamint a Toscát augusztus 7-én két külföldi sztárénekes, a francia mezzoszoprán, Béatrice Uria-Monzon és Giancarlo Monsalve chilei tenor főszereplésével. Győrből érkezik a Jézus Krisztus szupersztár július 17-én, július 23-án pedig francia filmzenékkel folytatódik a népszerű filmzene-koncert sorozat, amelyben Edith Piaf születésének 100. évfordulójáról is megemlékezünk

– sorolta a programokat az ügyvezető. Az augusztus 20-i nemzeti ünnepet a Virtuózok nagykoncertjével ünneplik meg a Margitszigeten.

002_Giancarlo_Monsalve_Photo_2013_by_Timo_Maczollek_Germany

Giancarlo Monsalve chilei tenor Toscát énekel majd

A Városmajori Szabadtéri Színpad nyitóeseménye a Zilahy Lajos regényéből készülő Halálos tavasz című előadás bemutatója lesz június 13-án, majd a színház ismételten megrendezi a Városmajori Színházi Szemlét, melynek versenyprogramjában hét előadás látható a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató produkcióiból.

Számos koncert közül válogathat a közönség (Firkin, Swing à la Django, Pátkai Rozina, Palya Bea, Fugato Orchestra & Tompos Kátya, Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, David Yengibarian Trió, Budapest Bár stb.), valamint igényes gyerekprogramokon szórakozhatnak a legkisebbek is.

A két színpad együttesen igazán teljes programokat kínál: műfaji sokszínűség, különleges helyszínek, színházi hajójárat, Jazzy Tower-koncertek, gyönyörű környezet – mutatott rá Bán Teodóra, hozzátéve, hogy ettől lesz a Budapesti Nyári Fesztivál több, mint egyszerű élmény mindazok számára, akik jegyet váltanak a programokra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top