+ Film

Emberi jogi filmfesztivál nyílt Prágában

Emberi jogi filmfesztivál

A Jeden svet (Egy világ) filmfesztivál célja, hogy elgondolkoztassa az embereket, és megpróbálja meggyőzni őket arról, hogy fontos dolog a körülöttük lévő világ dolgaival foglalkozni.

Az emberi jogok szabályozásáról és betartásáról nyújt áttekintést a világban a Jeden svet (Egy világ) elnevezésű nemzetközi dokumentumfilm-fesztivál, amely hétfőn este nyílt meg Prágában.

A filmfesztivál célja, hogy elgondolkoztassa az embereket, és megpróbálja meggyőzni őket arról, hogy fontos dolog a körülöttük lévő világ dolgaival foglalkozni.

Az idei, immár 17. emberi jogi filmfesztivál 144 dokumentumfilmje 59 ország helyzetébe nyújt betekintést – közölték a fesztivál rendezői.

A Prágában bemutatott dokumentumfilmek válogatását később további 33 cseh és morva városban is bemutatják, és egy külön válogatást küldenek Brüsszelbe.

Tudatosítjuk, hogy információkkal túlterhelt világban élünk. Az emberek igyekeznek bezárkózni saját burkaikba, s nem igen kívánnak foglalkozni a kívülálló világ dolgaival. A filmekkel szeretnénk rámutatni arra, hogy a saját érdekünkben is szükség van kibújni a burokból

– nyilatkozta Hana Kulhánková, a fesztivál igazgatója egy korábbi sajtótájékoztatón.

A fesztivál iránt hagyományosan nagy az érdeklődés. A délelőtti vetítéseket a diákok számára tartják fenn. A prágai iskolák eddig már több mint tízezer diák számára kértek belépőket

– jegyezte meg Kulhánková.

A filmfesztiválra több mint száz külföldi vendég érkezik Prágába, akik a vetítések után elbeszélgetnek a nézőkkel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top