+ Életmód

Betiltott társasjátékok, amik biztosan nem kerülnek a karácsonyfa alá

Tudtad, hogy vannak betiltott társasjátékok? Itt van néhány, amit már sehogyan sem lehet beszerezni, de jóérzésű ember nem is vágyik ilyesmikre.

Keresés a weben

Dajka Gábor itt szedett össze néhány olyan társasjátékot egy provokatív című cikkben, amiket biztosan nem fogunk megtalálni a boltokban idén karácsonykor. Ki gondolta volna, hogy már társasjátékokat is betiltanak?

Ilyen például a Ghettopoly. “Mint azt a neve is sugallja, eme játékban gazdag, cilinderes bankárok helyett lepukkant, fejkendős, fekete drogdílerekként kezdjük meg a játékot, s olyan bábuk közül választhatjuk ki sajátunkat, mint például egy pisztoly, egy üveg sör, vagy épp egy cserép marihuána.” Az eredetileg 2003-ban kiadott játékot azonban időközben már betiltották, ráadásul a játék kitalálójának a Monopoly-tulajdonos Hasbro cégnek is kellett egy rakat pénzt fizetnie.

Pedig ez semmi a Serial Killer nevű játékhoz képest, amit egy amerikai elmebeteg talált fel és itt egy sorozatgyilkosság véghezvitele volt a cél. Ehhez képest a gyilkosozás tényleg ártatlan móka. Nem meglepő, hogy a játékot már semmilyen formában nem lehet kapni.

swastika_társas

És azt gondoltátok volna, hogy a náciknak saját Ki nevet a végén?-társasjátékuk volt? Pedig így volt és semmiben nem különbözött az eredeti játéktól, csak annyiban, hogy az eredeti pályát átrajzolták úgy, hogy a fekete sáv egy horogkeresztet adjon ki.

További hasonló társasjátékokról itt olvashatsz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->