+ Életmód

Betiltott társasjátékok, amik biztosan nem kerülnek a karácsonyfa alá

Tudtad, hogy vannak betiltott társasjátékok? Itt van néhány, amit már sehogyan sem lehet beszerezni, de jóérzésű ember nem is vágyik ilyesmikre.

Dajka Gábor itt szedett össze néhány olyan társasjátékot egy provokatív című cikkben, amiket biztosan nem fogunk megtalálni a boltokban idén karácsonykor. Ki gondolta volna, hogy már társasjátékokat is betiltanak?

Ilyen például a Ghettopoly. „Mint azt a neve is sugallja, eme játékban gazdag, cilinderes bankárok helyett lepukkant, fejkendős, fekete drogdílerekként kezdjük meg a játékot, s olyan bábuk közül választhatjuk ki sajátunkat, mint például egy pisztoly, egy üveg sör, vagy épp egy cserép marihuána.” Az eredetileg 2003-ban kiadott játékot azonban időközben már betiltották, ráadásul a játék kitalálójának a Monopoly-tulajdonos Hasbro cégnek is kellett egy rakat pénzt fizetnie.

Pedig ez semmi a Serial Killer nevű játékhoz képest, amit egy amerikai elmebeteg talált fel és itt egy sorozatgyilkosság véghezvitele volt a cél. Ehhez képest a gyilkosozás tényleg ártatlan móka. Nem meglepő, hogy a játékot már semmilyen formában nem lehet kapni.

swastika_társas

És azt gondoltátok volna, hogy a náciknak saját Ki nevet a végén?-társasjátékuk volt? Pedig így volt és semmiben nem különbözött az eredeti játéktól, csak annyiban, hogy az eredeti pályát átrajzolták úgy, hogy a fekete sáv egy horogkeresztet adjon ki.

További hasonló társasjátékokról itt olvashatsz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top