+ Életmód

Hópihe expressz indul a Krampusz-hegyre

December első hétvégéjén újra elindul a hatalmas népszerűségnek örvendő Mikulásvonat.

December első hétvégéjén újra elindul a hatalmas népszerűségnek örvendő Mikulásvonat.

A különvonaton a gyerekek és az őket kísérő szülők, nagyszülők két napon keresztül, szombaton és vasárnap, együtt vonatozhatnak a Télapóval, akit most is elkísérnek a vidám, csínytevő krampuszok. A Mikulásvonaton nem unatkoznak a gyerekek, közös énekléssel, versmondással várják a Télapó érkezését. A krampuszok már az állomásokonis szórakoztatják a kicsiket: közös játékokat, táncolást szerveznek nekik. A jóságos Mikulásnak mindenkire jut ideje, az összes gyerkőc beszámolhat, hogyan viselkedett az elmúlt évben. A közös vonatozáson minden gyerek kap egy-egy mikuláscsomagot is, ami cukrot, diót, mogyorót és persze egy kis virgácsot is rejt.

Mikulasvonat_sajto1

A gyermekek sosem felejtik el a közös vonatozást a Mikulással, de az út a felnőtteknek is különleges élményt nyújt, a budai hegyek téli erdeiben gyönyörködhetnek.

A Gyermekvasút és a Gyermekvasutasokért Alapítvány idén is szeretettel vár minden kisgyereket, akik közösen szeretnének vonatozni a Mikulással.

A vonatok menetrend szerint csak a végállomáson állnak meg, menet közben le- illetve felszállásra nincs lehetőség. A kocsikba az indulás előtt 15 perccel kell felszállni, a helyfoglalás érkezés szerint történik.

MIKULÁSVONAT A GYERMEKVASÚTON

  1. december 6. szombat, december 7. vasárnap

Mikulásvonatok indul:

HŰVÖSVÖLGY ÁLLOMÁSRÓL

8:20, 9:20, 10:30, 12:20 és 13:45

SZÉCHENYI-HEGY ÁLLOMÁSRÓL

9:15, 10:40, 12:10, 13:35 és 15:10.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top