+ Zene

A kommunista rocksztár, ha hisztizik

morello

Tom Morello twitteren ment neki egy szórakozóhelynek, amiért sokat kellett sorban állnia a beengedésnél: kínos levélváltás lett belőle.

Tom Morello, a Rage Against The Machine híresen szélsőbalos gitárosa a múlt héten a minimálbért emelni kívánó 15 NOW nevű rendezvényen játszott Seattle-ben. A koncerten hosszú évek után először játszott együtt Chris Cornell-el, akivel az Audioslave zenekarban zenéltek együtt. Ez eddig mind nagyon szép, csakhogy a gitáros később a The 5 Point Cafe nevű helyre szeretett volna átmenni, azonban a teltházas szórakozóhelyre nem engedték be.

Morello így a twitteren akadt ki rájuk: azt írta a helyről, hogy a személyzet goromba és „munkás-ellenes”, követőit pedig arra kérte, hogy ezt az információt terjesszék is. Később azt írta, hajlandó megbocsátani, ha a 5 Point Cafe is csatkakozik a minimálbéres kampányhoz – írja a Stereogum.

David Meinert, a hely tulajdonosa egy nyílt levelet intézett a gitároshoz, amelyben elmondja, miért nem részesítik különleges bánásmódban a rocksztárokat és miért helytelen Morello vádaskodása.

Igyekszünk az alkalmazottainknak többet fizetni, mint a hasonló kis éttermek, emellett pedig van egészségbiztosításuk, fizetjük a szabadnapjaikat, a betegszabadságukat, és a nyugdíjbiztosításukat. Sajnáljuk, ha probléma akadt a személyzetünkkel, de általában nagyszerűen dolgoznak és amikor nem, akkor ez általában a vendég hozzáállása miatt van. Ha bunkó vagy, akkor veled is bunkón fognak bánni.
Azt kell mondjam, hogy elég tisztességtelen egy éttermet úgy betámadni nyilvánosan, hogy alig tudsz róla valamit. Sokat estél a szememben: pedig évekig a rajongód voltam a Rage Against The Machine miatt és a munkások melletti kiállásod miatt is.
Utóirat: rocksztároknak nem részesülnek különleges kiszolgálásban nálunk. Bocsi.

A hely tulajdonosa szerint azért nem engedték be Tom Morelloékat, mert a kocsma tele volt, az emberek pedig sorban álltak a felszabaduló helyekért.

Morello magatartása két szempontból is aggályos: egyfelől hithű szocialistaként elég fura, hogy a különleges bánásmód elmaradásán hisztizik. Értem én, hogy más szocialistának lenni a kapitalizmus fellegvárában, mint egy posztkommunista országban, de azért ez innen nézve mégis mulatságos.

Másfelől még ha Morellonak teljesen igaza is lenne, akkor is elég necces az ismertségének ilyen jellegű kihasználása. A pillanatnyi düh erejét mindannyian ismerjük, de azért érdemes észnél lenni, ha az ember egy hely bojkottálására hívja fel a rajongóit.

Alighanem Morello is érezhette, hogy ezúttal kicsit messzire rúgta a pöttyös labdát és nemrég hosszú válaszban igyekezett tisztázni magát, amelyben leírta a kidobóval folytatott teljes beszélgetést és próbálta viccel elütni a dolgot („lehet ő jobban szerette a Spin Doctors zenekart, mint minket”). Szerinte azon voltak felháborodva, hogy bár sokan eljöttek a helyről, a kidobó mégsem engedett be új vendégeket és egyáltalán nem a különleges elbánás elmaradása volt a gond. Ellenben Morello azt is írta, hogy tanult a hibájából és igyekszik ezentúl nem 140 karakterben okoskodni a világról.

Morello és Cornell koncertje az incidens előttről itt látható:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top