+ Film

Eljött a kannibálok ideje

szemrevaló

A Szemrevaló Filmfesztivál immár harmadik alkalommal hozza el a német nyelvterület legújabb filmjeinek legjavát, köztük számos díjnyertes alkotást.

Öt filmet ajánlunk a Szemrevaló Filmfesztiválról, amelynek budapesti vetítései szeptember 25. és október 3. között lesz a Művész moziban. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet immár harmadik alkalommal hozza el közösen a német nyelvterület legújabb filmjeinek legjavát, köztük számos díjnyertes alkotást.

Világok között (2014)

A fesztivál nyitófilmje a Világok között lesz, amelyet a fesztivál után a magyar mozik is a műsorokra tűznek. A film főszereplője egy Afganisztánban szolgáló katona, akinek nagy segítségére van egy ifjú helybeli tolmács: amikor azonban a tolmács családja bajba kerül, a katonának választania kell a kötelesség és az emberség között.

Vetítési időpont: szeptember 25. csütörtök, 19:00

A portás én vagyok (2014)

Hamarosan a L’harmattan kiadó gondozásában magyarul is megjelenik Pedro Lenz regénye, A portás én vagyok. Az eredetileg berni dialektusban írt regényből készült filmet frissiben megnézhetjük a Szemrevaló Fesztivál keretében. A film a nyolcvanas évek végén játszódik, a Portás pedig a főszereplő beceneve, aki a drogokat, a börtönt és a nagyvárost hátrahagyva próbál meg új életet kezdeni.

Vetítési időpontok: szeptember 26. péntek, 21:00 / szeptember 30. kedd, 19:00

Sötét völgy (2014)

Láttak már alpesi westernt? Andreas Prochaska (3 nap múlva halott vagy) legújabb filmjében erre vállalkozott, ráadásul a főszereplő Sam Riley, akit talán a legtöbben idehaza Anton Corbijn első rendezéséből ismerhetnek (Control) Ian Curtis megszemélyesítőjeként, de szerepelt nemrég a Demóna című szuperprodukcióban is. Ausztria a Sötét völgyet nevezte az idei Oscar-díjra.

Vetítési időpontok: szeptember 26. péntek, 21:00 / október 3. péntek, 19:00

High Performance (2014)

Érdekesnek ígérkezik a High Performance is, amelynek egy testvérpár áll a középpontjában, akik ugyan nagyon különbözőek, mégis ugyanazt a nőt szeretnék meghódítani. A filmet az elsőfilmes Johanna Moder írta és rendezte.

Vetítési időpontok: szeptember 27. szombat, 17:00 / szeptember 29. hétfő, 21:00

Kannibálok ideje (2013)

Johannes Naber filmjének középpontjában két vállalkozási tanácsadó áll, akik a célegyenesben mégsem jön össze a nagy dobás, ráadásul a lehetőséget egy fiatal hölgy halássza el az orruk előtt. A két főszereplőnek keményen küzdenie kell az életben maradásért.

https://www.youtube.com/watch?v=6I85BU22aCI

Vetítési időpontok: szeptember 29. hétfő, 21:00 / október 2. csütörtök, 19:00

A Szemrevaló Fesztivál további filmjei és budapesti vetítései itt. Szegedi vetítések itt, pécsi vetítések itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top