+ Ajánló

Légy újra gyerek a Sziget Fesztiválon – Itt az ArtZone!

Az idén a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt kap a képzőművészet a Szigeten, létrejön egy új helyszín, az ArtZone. Izgalmas a felhozatal, mutatjuk, mennyire!

Az idén a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt kap a képzőművészet a Szigeten, létrejön egy új helyszín, az ArtZone. Augusztus 11. és 18. között hazai és nemzetközi művészek, művészeti iskolák és alkotócsoportok tartanak kreatív workshopokat a fesztiválra látogatóknak. Minden nap dél és este hét óra között workshopokon, kiállításokon, beszélgetéseken és jógaórán vehetnek részt a kikapcsolódni és inspirálódni vágyók.  

Az ArtZone-ba való belépéskor a Kapusátorban Králl Szabolcs rozsdás, korrodált, ipari világát ismerhetjük meg Koós Árpáddal közös kiállításán. A sátron belüli feszültséget két kiállítás kontrasztja adja: Krállékkal szemben Szombat Éva és Vida Vera interaktív Boldogság című kiállítása találhatóA Kapusátorból kilépve láthatjuk azt a Berlinben nagy sikert aratott installációt, amelyben Be Rit német vizuális művész az újra aktuálissá vált „Menjek vagy maradjak?” kérdésre keresi a válaszokat a berlini fal leomlásának 25. évfordulója alkalmából.

artzone

A Sziget régi partnereként tér vissza a Bódis Barna által vezetett Magyar Mozgó Képtár. Ebben a multidiszciplináris művészeti forgatagban festhetünk akár fák közé kifeszített anyagra, festethetjük magunkat, követhetjük Hervé-Lóránth Ervin szobrászati projektjének alakulását, zenét hallgathatunk, táncolhatunk, csak úgy nézelődhetünk vagy hallgathatunk, és az alkotásba is bármikor bekapcsolódhatunk. Régi ismerősre bukkanhat a rendszeres szigetlátogató az Agora csoportban is, Győrffy Sándor és az általa vezetett elismert hazai és nemzetközi képzőművészek Szigetre kitelepült alkotótáborában. A budapesti kreatív iskolák közül képviselteti magát a francia–magyar vizuális iskola, a Visart, és az egyik legismertebb képző- és iparművészeti szakközépiskola, a Kisképző. Diákjaik segítségével az iskola profiljának megfelelő workshopokon vehetünk részt. A Jurányi Ház Kréta Galériájában bármit rajzolhatunk a hatalmas fatáblákra. Inspirálódásra lesz lehetőségünk, hiszen szintén ebben a sátorban található Magyarország Kocsi Olga által megalkotott művédőszentje, Holy Olga kiállítása. Az aktívabbak workshopokon is részt vehetnek. Nyúlra fel!

artzone 2

Akiket inkább a művészet elméleti oldala érdekel, azoknak szól a cARTc Egyesület sátra, ahol panelbeszélgetéseket szerveznek változatos témákban. Az Art Moments fesztivál az ArtZone-ba is beköltözik az idén. Abu Dhabinak jut kiemelt szerep az idei AMS fesztiválon, látványos, színes, illatos ízelítőt kaphat belőle a szigetlátogató az AMS sátrában.

artzone 3

A képzőművészeten kívül a design is fontos helyen szerepel az ArtZone programjában. A Medence Csoport RE+Concept workshopján molinóból készíthetünk nagyon menő táskákat, a Szövetség ’39 BETON workshopján betonékszert vagy akár betonsütit önthetünk magunknak. A Design Pop Up Store-ban az Ooh my deer és a Botanika segít, hogy a városi környezetben is természetesek maradjunk: előbbivel újrahasznosított anyagból készíthetünk divatos textilékszereket, utóbbival virágos fejdíszt álmodhatunk magunknak. A Bigyó Művekkel cukorkaszínű üvegékszereket gyárthatunk, a nagyobb bulik hajnalára pedig Mylo Pillow szempárnát készíthetünk. A belváros egyik új gyöngyszeme, a Paloma is kitelepül a Szigetre. Sátrukban az ott rezidens tervezők workshopjain vehetünk részt. Minden nap új tervezővel és izgalmas témákkal várnak minket.

artzone 4

Napi két jógaórával melegíthetünk be az ArtZone-ban az Atma Center oktatóival, de ha valaki elfáradt a sok programban, az Ivanka lounge-ban szusszanhat egyet, sőt apró ajándékokkal távozhat. A Sziget által kiírt installációs pályázat négy nyertes művével lesz teljes az ArtZone partnersátraival határolt mesés-színes rét. Az új, barátságos, inspiráló ArtZone-ban a workshopoknak és kiállításoknak köszönhetően felfedezhetjük a bennünk rejlő gyermeket és újra megtapasztalhatjuk az alkotás örömét – ígérik a szervezők.

Helyszín: Hajógyári Sziget, Sziget Fesztivál, ArtZone

Időpont: 2014. Agusztus 11-18.

Workshopok: 12-19h

Nyitvatartás: 12-24h

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top