+ Építészet

Eladó a világ legnagyobb ketchupos üvege!!

A ketchupus üveg eredetileg víztoronyként kezdte a Brooks Catsup Co. nevű vállalat szolgálatában. Kezdetben a paradicsomüzem vízszolgáltatását biztosította, azonban az 1960-as években a vállalat tovább állt.

Az eladásra szánt, gigantikus üveg sajnos nem tartalmazta a népszerű paradicsommártást, viszont a jövendő vevőhöz hozzácsapják a szomszédos raktárt is.

A világ legnagyobb ketchupja címmel felruházott víztornyot – mely sokáig az amerikai Collinsville város szimbólumának is számított – most bárki bezsebelheti. A 65 éves tulaj, Larry Eckert állítása szerint a 380.000 literes, 52 méter magas tubus, története során még soha nem került közelebbi kapcsolatba egy csepp ketchuppal sem.
Ahhoz egyébként, hogy a böszme flakon tele legyen, körülbelül 1,3 millió, 300 ml-es ketchupos tubusra lenne szükség.

A ketchupus üveg eredetileg víztoronyként kezdte a Brooks Catsup Co. nevű vállalat szolgálatában. Kezdetben a paradicsomüzem vízszolgáltatását biztosította, azonban az 1960-as években a vállalat tovább állt Indianaba és a cég egy raktárrá változott.

Az idők során a magányos ketchupos üveg egyre inkább lepusztult, azonban 1995-ben helyi finanszírozásoknak köszönhetően ismét eredeti pompájában tündököl.
A tulajdonos eredetileg külön akarta elpasszolni a raktárat és a ketchupot, azonban rájött, hogy azok olyanok, mint a borsó meg a héja, egyszerűen egymás részei.

33762349

Az üvegnek fan clubja is alakult, akik fontolgatják, hogy a kedvelt Kickstarter nevű oldalon összekaparnak annyi pénzt, hogy megkaparintsák álmaik vágyát. Sokan inkább egy ketchup múzeumba látnák szívesen mindenki kedvenc mártásának gigantikus változatát.

A grandiózus ketchup közel félmillió dollárt kóstál.


Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top