+ Film

Manhattan – Ember a tájban

kép - manhattan

Woody Allen, Diane Keaton, Gershwin, Manhattan: a Mese utcai filmklubban.

Korunk egyik legjelentősebb rendezője, színésze, jelensége a Bronxban született, Brooklynban felnőtt Allan Stewart Konigsberg. Azaz ahogy a 17 évesen maga választotta nevén ismerjük: Woody Allen. Az ő Manhattan című filmjét vetíti a Mese utcai filmklub (XII. ker., Mese utca 11.) június 2-án.

Manhattan: sziget New York tengelyében. A Manhattan (1979): Woody Allen szerelmi vallomása – Gershwin zenéjével – az imádott város imádott részéhez és az imádott nőkhöz. Két évvel korábbi munkája, az Annie Hall nyomdokain halad: hiteles, egyszerre szomorkás és rendkívül mulatságos!

Hogy kiknek ajánlható a film a Woody Allen- és Manhattan- rajongókon kívül? Azoknak, akik szeretik, ha egy időben szórakoztatják és gondolkodtatják el őket. Akik kedvelik George Gershwin muzsikáját és a szép filmképeket (a Manhattant – ahogy abban az időben a többi Allen-alkotást is – A Keresztapa-filmek operatőre, Gordon Willis fényképezte, aki nemrég, május 18-án hunyt el). Akik kíváncsiak az érdekes színészegyéniségekre: Allen mellett Diane Keaton és Ernest Hemingway unokája, Mariel Hemingway játsszák a főszerepeket, de feltűnik a filmben a filmes pályája kezdetén álló Meryl Streep is.

Tehát: 2014. június 2-án, 18.00-kor: Woody Allen: Manhattan (1979)

Filmklub: Ember a tájban, Vezeti: Harmat György filmkritikus, Helye: Budapest, XII. ker., Mese utca 11. (Megközelíthető például a 22-es és a 291-es autóbusszal.)

 

Sacré Coeur Nővérek Forrás Lelkiségi Központja
További információ:
www.szentszivtarsasag.hu
rscj.mese@gmail.com

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top