+ Jegyzet

Az Őrség Vonzásában projekt

A programban részt vevő őrségi gyerekek kulturális programokra, táborokba, művészeti versenyekre juthattak el.

A programban részt vevő őrségi gyerekek kulturális programokra, táborokba, művészeti versenyekre juthattak el.

Az Őri Alapítvány az „Őrség Vonzásában” címen, uniós támogatással 1 éves projektet valósított meg „Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” konstrukció keretében. Az Őri Alapítvány az Őrség egyik legrégebbi és máig legaktívabban működő civil szervezete. 1993 óta kulturális és szociális célokért tevékenykedik.

Az Őrség Vonzásában program a 2013. április 1-jétől 2014. április 30.-ig tartó projektbe hét őrségi oktatási intézményt (óvodákat és általános iskolákat) vont be. A program célja volt, hogy az őrségi gyerekek hozzáférhessenek a térség kulturális értékeihez. A falun élő gyermekek színházba, kiállításra, múzeumba utaztak el Szombathelyre, Zalaegerszegre, Pécsre, Budapestre, míg a városi gyerekek vidéki környezetben vettek részt különböző tematikus táborokban.

A gép néz téged, és te is nézed a gépet.

A gép néz téged, és te is nézed a gépet.

A foglalkozássorozatok alkalmával zenepedagógiai célú ismeretterjesztést kaptak, elsajátíthatták az előadó-művészet és a vizuális kultúra elméleti és gyakorlati alapjait, valamint zenei versenyeken és táborokon vettek részt.

A tanulók a projekt kereteiben színre vitték Tamási Áron Hegyi patak és Ibsen Solness építőmester című művét. A Vizuális Tehetséggondozás táborban megszülető kisjátékfilm az Országos Diák Filmszemle különdíját kapta szeptemberben, Budapesten.

Bár a projekt 2014. április 30-án lezárult, a folyamatnak nem szakad vége. Az őrségi gyerekek támogatása továbbra is az Őri Alapítvány feladatai közé tartozik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top