+ Ajánló

Kanadai gothic rock: Birthday Massacre

Bizarr, ködös világba kalauzolnak, amelyben a gyermekkor és a szerelem a főszereplő.

Kilenc év után ismét Budapesten játszik a Birthday Massacre. Március 26-án az újbudai A38 hajón a gothic rockot képviselő kanadai zenekar bizarr, ködös világba kalauzol el, amelyben a gyermekkor és a szerelem a főszereplő.

A Birthday Massacre 2005-ben, sikerei kezdetén járt Magyarországon, a Sziget utáni veszedelem című rendezvénysorozat egyik külföldi vendégeként. Az elmúlt kilenc évben három további albumot, két EP-t, valamint egy koncert DVD-t is kiadtak – írta a koncert ajánlójában a szervező Negative Art.

A csapat a synthrock dalok világát a keményebb, metálzenébe illő gitármegoldásokkal ötvözi. Mindezt megkoronázza az énekesnő, Chibi személyisége, akinek kislányos hangja és megjelenése ellenpontozza a dalok és videók sokszor horrorfilmeket idéző világát. A zenekar neve „születésnapi mészárlás”, ami magában hordozza ezt a nyugtalanító kettősséget.

Akárcsak korábban mások – például nálunk a Qualitons zenekar – a Birthday Massacre is a rajongókhoz fordult támogatásért tervezett új lemeze készítése előtt, február elején. A fanek kitettek magukért, hiszen a célként kitűzött támogatási összeg kevesebb mint 24 óra alatt összegyűlt, már több mint 800-an járultak hozzá a lemez készítésének költségeihez.

A PledgeMusic-on, egy közösségi finanszírozást ajánló weboldalon több százezer ember támogatta már a regisztráló előadókat, akik között kezdő zenekarok és világsztárok egyaránt akadnak. A Birthday Massacre adakozói első kézből, videófelvételeken követhetik nyomon az új lemez készítésének minden mozzanatát, majd le is tölthetik a kész albumot. A komolyabb felajánlást tevők egyéb ajándékokat is kapnak, például a lemez dedikált példányát, pólókat, vagy akár Nate Manor, a basszusgitáros dedikált hangszerét.

A Birthday Massacre-ben Chibi és Nate mellett Falcore és Rainbow gitározik, Owen szintetizátoron játszik, Rhim pedig dobol.

A kanadaiak előtt egy újnak számító hazai csapat, a Krell játszik március 26-án az A38-on. Az együttes alapító tagjai az underground színtér ismert szereplői: Riki Church, a Junkies basszusgitárosa, a Drugzone éléről ismert Linda Daemon énekesnő, illetve a Drugzone-gitáros Tommy Muratore. A Krell zenei világa indusztriális, acid-goth, dubstep, drum’n’bass és rock keverék.

Ráadás mix:

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Böszörményi Gy szerint:

    Baromi jók a kölykök. Kedvem támadt újra dark könyvet írni.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top