Archív

12 kiállító a Partizán Műterem és Galériában

A tárlat a galéria idei pályázatán műteremhasználatot nyert tizenkét művész legújabb és régebbi alkotásait mutatja be január 4-ig.

Horror Pista: Temetés (33x25cm, vegyes technika, 2009)

 

Tizenkét művész festményeiből, installációiból, plasztikáiból és videomunkáiból Szabadság-kényszer címmel csütörtökön nyílik évadzáró kiállítás a budapesti Partizán Műterem és Galériában.

A kiállításon Babos Zsili Bertalan, Debreczeni Imre, GUBA (Gubacsi Gábor), Horváth Éva Mónika, Huszti János, Keszeg Nándor, Kun Fruzsina, Lestyán Goda János, Máriás István /Aka/ Horror Pista, Retkes Máté, Tóth Máté Attila és Vágó Szabolcs munkái lesznek láthatók – mondta Pátkai Marcell galériavezető.
Huszti Jánostól filmdokumentáció lesz látható a Mindenkinek, aki szereti című, szeptemberi művészeti akciójáról. A projekt során sorsukra hagyta festményeit és installációit a budapesti Kazinczy utcában; a mozgóképben megszólalnak azok is, akik hazavitték az utcán „felejtett” műalkotásokat. Emellett a tárlaton a hulladékokból létrehozott festményeit is bemutatja – tette hozzá a galériavezető.
Horváth Éva Mónika grafikáin tömegjeleneteket ábrázol. Kun Fruzsina festményei az öregedéstől és a haláltól való félelemmel foglalkoznak. A tárlaton látható lesz a többi között egy öreg testbe bújtatott önarckép, valamint egy gyermekjelmezbe öltözött öregasszony is.
Tóth Máté Attila vegyes technikával dolgozik, művein jól ismert szimbólumokat helyez szokatlan környezetbe. Lestyán-Goda János szobraihoz az emberhalászat bibliai metaforáját használja és értelmezi. A kiállításon egy nyolcméteres aranyhalat és egy bronzból font halászhálót lógat be a térbe. Retkes Máté fémszobrai hajót vagy űrhajót jelenítenek meg.
Vágó Szabolcs installációjában gipszből készült, mintás képkereteket lógat be a 14 méter belmagasságú térbe. Régi képeket értelmez újra Babos Zsili Bertalan, aki apró, egymástól függetlennek tűnő részletekből teremti meg munkája egészét.
Debreczeni Imre futurisztikus tereket, helyszíneket jelenít meg. Utópikus víziókat ábrázol Horror Pista, szürreális festményeit mutatja be GUBA, valamint Keszeg Nándor, aki egy-egy érzelmet vagy jellemvonást hangsúlyoz figuratív munkáin.
Emellett kiállítanak egy Szabadság fát is, amelyen az alkotóknak a kiállítás címéhez, a szabadság-kényszer gondolathoz kapcsolódó egy-egy tárgya lesz látható – összegezte a kiállítás anyagát a galériavezető.
A csütörtöki megnyitón zenél a Pátkai Rozina Jazz Quintet.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top