Archív

Szentmártoni János marad a Magyar Írószövetség elnöke

Szentmártonit, az egyetlen jelöltet, szombaton 40 igen szavazattal, 2 nem és 1 tartózkodás mellett választotta meg a közgyűlés további 3 évre, a közel ezer tagot számláló írószövetség élére. (Fotó: MTI)szentmrtoni jnos

A tisztújító közgyűlés döntése értelmében az elnökség tagja lett Erős Kinga, Mezey Katalin, Fekete Vince, Dobozi Eszter, Csender Levente és Vasy Géza – mondta Ughy Szabina szóvivő.
Szentmártoni János korábban elmondta, azért indult ismét az elnöki posztért, mert szeretné végigvinni az írószövetség megújításának folyamatát, amelyet olyan alappillérekre épített, mint például a fiatalítás, a nemzetközi kapcsolatok szélesítése, valamint a nyitás.
Szentmártoni János szerint radikális fiatalítás ment végre a szervezeten belül, megújult az írószövetség arculata, új honlap indult, tágra nyitották a kapukat a közönség, a társművészetek előtt. Részt vettek például a múzeumok éjszakáján, a Művészetek völgye fesztiválon, rendhagyó irodalomórákat tartottak Magyarországon és a határokon túl. Sikerült mozgósítani a tagságot is, ennek eredményeképpen a jól működő vidéki szervezetek mellé két újat sikerült elindítani Csongrád, illetve Hajdú-Bihar megyében. Kiemelte, hogy az írószövetséget sikerült gazdaságilag konszolidálni, amit főként az tett lehetővé, hogy 2012 óta önálló költségvetési soron szerepel a szervezet támogatása évente 30 millió forinttal.
Szentmártoni János 1975-ben született Budapesten. Alapító tagja volt a Stádium Fiatal Írók Körének, 1997-ben a Jelenlét társszerkesztőjeként dolgozott. 2000-től a Magyar Napló Kiadó szerkesztője. József Attila- és Gérecz Attila-díjas, május óta a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja. Több verseskötete jelent meg, és esszéket, kritikákat publikált.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top