Archív

Bakó Fegya soXor fél – 13

„Skacok! Mi az a pénisz?” – válogatás egy ex-rádióriporter emlékcserepeiből

062 Pártcsinálta főmufti

„Ez az én egyéni véleményem, és száz százalékig egyet is értek vele.”

063 Drogkérdés

A magyarországi droghelyzetről „igyot recs” a Magyar Szocialista Munkáspárt Politikai Bizottsága ülésén. Kádár Elvtárs hirtelen fölriad: „Elvtársak! Hát akkora probléma ez?” Az elvtársak értettek a szóból. Bezúzattak egy Mozgó Világ számot, s a témáról publikáló minden újságírót példásan megbüntettek.

064 Az idők szava

Kádár elvtárs szűk elvtársi körben útmutatást adott az újságíróknak: „Elvtársak! Napjainkban tolarenciára van szükség.”

Lett is hamar tolarencia.

065 Elmélet

Tizenöt évesen hárman voltunk barátok életre-halálra. Megszereztük Fritz Khan A szerelem iskolája című alapművét. Ültünk a távfűtött panellakásban, fölváltva olvastunk egymásnak. A lényeget már tudtuk: kandalló előtt a jegesmedvebőrön. Egyszer csak Jancsi fölnézett a könyvből: „Skacok! Mi az a pénisz?”

066 Népdal

A kanális mellett őriztük a teheneket. Volt már rabló-pandúr, az ipiapacsra is ráuntunk, hát friss slágereket kezdtünk énekelni. Például azt, hogy „rettentő jó dolog a kell fing”.

067 Ugyanott

„És azt tudjátok, hogy mi a különbség a rádió, meg a dívány között?” Nem tudtuk. „A rádió egy passzió, a díványon meg baszni jó.” Tán a tévére is lett volna rím, de csak két esztendő múlva vezették be az áramot a tanyasorra.

068 Szókincs bővülés

Azok a kicsi dömperek meg triciklik fültépőn harsogtak a gangos ház földszinti keramit kockáin. A kisfiúk – kivált koradélután – löködték magukat járgányaikon. Többször kértem a fiatalasszonyt, hogy vigye ki a gyerekeket a játszótérre, hiszen a lakók kétharmada nyugdíjas; álmukat, pihenésüket teszi tönkre a zaj. Nézett rám, mintha külföldiül beszélnék. Aztán továbbköltöztek. Távoztukban üvöltve rasszistázták a lakókat.

FOTÓ: Sellbetter

Könyvek a médiáról az Írók Boltjából:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top