Archív

A Hadik Ház júliusban

Kiállítások a Galériában és élő muzsika a Hadik Teraszon, Gazdag Rét, IZZÓ Város és Berecz Péter tangóharmonikás.

A gasztronómia területén megújuló Hadik Ház a kulturális élményeket kereső látogatóit sem hagyja cserben. Galériánkban két új kiállítást tekinthetnek meg mindazok, akik a nyár közepi hónapokban is vágynak a kulturális felfrissülésre, mégpedig Budapestet és a nyári természetet helyezve a középpontba. Varga Emma: Gazdag Rét – Fák, virágok a gazdagréti panelek szomszédságában című kiállítása igyekszik megörökíteni mindazt a szépséget, amely észrevétlenül vesz körbe minket még az olyan beépített és hatalmas paneljairól elhíresült területen is, mint Gazdagrét. A Hadik Kávéházban kiállított művek, még ha csak lenyomatként is, de igyekeznek megőrizni valamit az eltűnő budapesti természetből. IZZÓ Város címmel a Szatyor Galériában valamint a Szatyor Plazmán Esse Bánki Ákos, festőművész és Markó Dániel, fotográfus közös kiállítása látható egész nyáron. A július 16-i megnyitót követően szeptember elejéig tekintheti meg a közönség, hogyan képez párbeszédet a digitális technika és a klasszikus festészet két fiatal művész közvetítésével, mégpedig a közös pont: Budapest fényeinek megragadásán keresztül. Zene tekintetében Berecz Péter tangóharmonikás muzsikál mindazoknak, akik a nyáresti Hadik Teraszt választják Június 9-én és 20-án 19. 30 és 21. 30 között.

HADIK KÁVÉHÁZ PROGRAMOK:

Kiállítás:

Hadik Varga frontGAZDAG RÉT – FÁK, VIRÁGOK A GAZDAGRÉTI PANELEK SZOMSZÉDSÁGÁBAN

2013. július 10-én 18 órakor Juhász Nagy Ágnes biológus nyitja meg a nyári időszak kiállítását a Hadik Kávéházban. Varga Emma jelen kiállításának keretei között, valamint teljes alkotói munkája folyamán a művészet és természettudomány összekapcsolását igyekszik megvalósítani. Munkáit Természettudományi Múzeumban látható állandó kiállítása mellett több természettudományos szakkiadványban is megtalálhatjuk. Gazdag Rét című gyűjteményének célja, hogy felhívja mindannyiunk figyelmét az eltűnni látszó gyümölcsösökre, szőlőskertekre és a hétvégi házak körül ültetett kerti virágokra, amelyek a gazdagréti tájat meghatározták egykoron. Az egyre terjeszkedő lakótelep-táj által háttérbe kerülő növényvilágot szeretné legalább egy halvány képi lenyomat formájában elénk helyezni, hogy emlékeztessen a veszteségünkre és felelősségünkre egyaránt.

Megnyitó: 2013. július 10-én 18 órakor

Megnyitja: Juhász Nagy Ágnes biológus, művelődéskutató és a MTA Pedagógiai Bizottság tagja

A kiállítás megtekinthető 2013. július 10. – szeptember 1.

Zene:

Június 9-én és 20-án 19. 30 és 21. 30 között az igazi Budai vacsorahangulathoz Berecz Péter tangóharmonikás biztosítja a muzsikát a Hadik Teraszon.

szatyor bár és galéria programjai:

Kiállítás:

IZZÓ VÁROS

Két nyelv, két művész, egy téma.

Szatyor izzo varos megnyito frontA Szatyor Bár és Galéria újabb kísérletező és speciális adottságaihoz tervezett projektet fogad be a nyári hónapokra. A Szatyor Galériában Esse Bánki Ákos fiatal festőművész munkái, a Szatyor Plazmán pedig Markó Dániel fotográfus alkotásai reflektálnak egy tematikára. Műveik a budapesti fények megragadásával képeznek párbeszédet a két művészeti forma között egyszerre mutatva fel a két különböző kifejezőeszköz eltérő lehetőségeit, ugyanakkor egymást kiegészítő és átfogalmazó hatását. A kiállítás anyaga tehát egy diskurzusba kapcsolja a fotózást és festészetet, amelyeknek közös alapeleme: a fény. Utcai világítás, holdfény, mesterséges és természetes fényjelenségek jelennek meg a két kiállító munkáiban.

Nemes András szavaival: „Az éjszaka vásznára fröccsennek a fény ecsetvonásai, a formákat elnyelő sötét lepel felszakad. A festő a semmibe ír izzó hieroglifákat, a fotóművész keretbe zárja az éjszakát, mint fekete pergament. A fény illékony, a mozdulat megismételhetetlen, az alkotás egyszeri, de örök.”

Megnyitó: 2013. július 16. 18.00

A kiállítás és a videók megtekinthetők: 2013. július 16.- szeptember 8.

További információ: Kaposi Dorka (művészeti vezető-helyettes)

Telefon: +36 20 99 39 126

Cím: 1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

Web: www.hadikkavehaz.com és www.szatyorbar.com, E-mail: kaposi.dorka@holdudvar.net

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top