Archív

Félmilliós példányszámban adják ki Murakami új regényét pénteken

Murakami Haruki világszerte népszerű japán író és műfordító legújabb regényének várva várt megjelenése miatt egyes szigetországi könyvesboltok rendkívüli éjjeli nyitva tartást hirdettek.HM-Monkey

Ez a keménykötésű könyveket tekintve az eddigi legnagyobb induló példányszám a szigetországban – közölte kedden a mű kiadója. Az egyelőre csak japán nyelven megjelenő könyvre, amelynek címe szabad fordításban A színtelen Tadzaki Cukuru és zarándoklatának évei, több mint 20 ezer előzetes megrendelés érkezett szombatig az Amazon internetes áruház japán oldalán.

Murakami három év után jelentkezik új művel. Legutóbbi munkája, az egy trilógiát lezáró 1Q84 – harmadik könyv, Ezerkülöncszáznyolcvannégy című extravagáns szereplőivel és meghökkentő történetével ért el világsikert. A regényből egy hónap alatt egymillió példányt adtak el.

Az új könyvről a japán író eddig nem sokat árult el. Egy nyilatkozata szerint a regény eredetileg novellának indult, egy másik megszólalásában pedig azt mondta: „az 1Q84 története egyfajta hullámvasút volt, ezért most egy ettől valamelyest eltérőt akartam írni. Semmiféle elképzelésem nem volt arról, hogy miről fog szólni, amíg el nem kezdtem írni.”

Murakami korábbi könyvei között olyan népszerű regények vannak, mint a Norvég erdő és a Kafka a tengerparton.

A posztmodern irodalom fontos alakjának tartott japán író sajátos humorú, szürreális műveinek szereplői általában a homogén japán társadalom szélére taszított karakterek, gyakori témái a magány és az elidegenedés.

Murakami műveit a világ 40 nyelvére fordították le, s az írót az utóbbi években gyakran emlegetik az irodalmi Nobel-díj várományosai között is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top