+ Képzőművészet

Kultúrdömping ősszel a MODEM-ben

Kultúrdömping ősszel a MODEM-ben - MODEM

Csontváryék mellett kertmozi, jazz és még az experimentális-elektronikus zenei próbálkozások is helyt kapnak.

A kiállítások mellett szeptemberben számtalan koncerttel, foglalkozással, különleges tárlatvezetéssel várja látogatóit a MODEM. Egy kis programajánló:

Az október 5-ig megtekinthető A fenséges geometriája című kiállítás Kassáktól Csontváryig felsorakoztatja a magyar avantgárd és a kortárs művészet darabjait, az Antal-Lusztig és Vass László különleges gyűjteményeiből válogatva. Az érdeklődőknek szeptember 7-én lehetőségük nyílik egy rendhagyó, ingyenes tárlatvezetésen is részt venni, Vass László műgyűjtő vezetésével.

Kultúrdömping ősszel a MODEM-ben

A több mint száz munkát magába foglaló Alföld. Történetek kétszáz év magyar képzőművészetéből című kiállítás szeptember 21-ig megtekinthető. Soha együtt nem látott remekművek, mint Csontváry Koszka Tivadar, Mednyánszky László, Lotz Károly, Tornai János, Koszta József, Hollós László és Fényes Adolf munkái mesélnek az alföldi festészetről: hagyományhűségről és progresszióról. Szeptember 11-én egy felnőtt múzeumpedagógiai foglalkozás keretében a résztvevők alaposabban megismerkedhetnek egy-egy mű apró részleteivel, amelyek máskor elkerülhetik a nézelődő tekintetét, illetve különböző művészeti technikák kipróbálására is lehetőség nyílik. Szeptember 20-án pedig Szomjas György filmrendező vezeti végig az érdeklődőket, amelynek során a rendező Talpunk alatt fütyül a szél című filmjét is levetítik.

Kultúrdömping ősszel a MODEMben - MODEM

A kiállítások mellett más művészeti ágak kedvelőinek is van miből válogatni:

A Kert-mozi sorozatban először Wim Wenders Kívül tágasabb, majd Jim Jarmusch Hervadó virágok című filmjét vetítik, a vetítéseken való részvétel ingyenes.  Hétvégente a gyermek-foglalkozások és az izgalmas tárlatvezetések mellett a zene kapja a főszerepet, olyan koncertekkel kecsegtetve, mint a Cotton Club Singers tagjaként ismertté vált Jónás Vera Experiment zenekara, valamint a Kozma Orsi Quartet.  Folytatódik az egyedülálló Zajkert kezdeményezése is, amely az experimentális zajzene képviselőit engedi a MODEM kertjébe – illetve helyet kap a Dub Székház csapata, amely elektronikán innen és túl tart Fűszer-Csemege foglalkozásokat.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek