+ Képzőművészet

Csák János 5 évre kinevezte a Szépművészeti Múzeum új igazgatóját

Csák János

Újabb öt évre Baán Lászlót bízta meg a Szépművészeti Múzeum vezetésével Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Újabb öt évre Baán László eddigi főigazgatót bízta meg a Szépművészeti Múzeum vezetésével Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Csák János a Szépművészeti Múzeumban tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón bejelentette: a bizottság döntését elfogadva Baán László, a Szépművészeti Múzeum jelenlegi főigazgatója nyerte meg a pályázatot, és december 1-jétől 2029. december 1-jéig folytathatja az eltelt 20 év kiváló munkáját.

Baán László kiemelte: az a teljesítmény, amely eddig létrejött, egy fantasztikus csapat eredménye, az eddigi munkát szeretnék tovább folytatni. Több száz éves európai kultúránkat sok minden támadja és tünteti el. A mi dolgunk az, hogy megvédjük ezt az örökséget – mondta a főigazgató.

Baán László kinevezése november végén jár le. A szaktárca áprilisban írt ki pályázatot a pozícióra, a főigazgató egyetlen jelöltként indult a vezetői posztért.

A legfrissebb képzőművészeti hírek

Népszerűek

To Top