+ Színház

Tompos Kátya nyilvános búcsúztatása

Tompos Kátya

Tompos Kátya színésznő régóta küzdött a rák egy ritka fajtájával, amelyről csak a családja és a legközelebbi hozzátartozói tudtak.

Nyilvános búcsúztatást szerveznek Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes emlékére, aki május 31-én hajnalban hunyt el a rákkal vívott hosszú küzdelem után.

Súlyos betegségben péntek hajnalban hunyt el Tompos Kátya színésznő, a gyászhír megrázta az egész országot.

Tompos Kátya emlékére pénteken virrasztást tartanak, derül ki egy Facebook-eseményből.

„Virrasztás Tompos Kátya emlékére. 2024. június 7-én 20.00-tól a Várkert Bazár Öntőház Udvarában tudtok elbúcsúzni Kátyától. Kérünk, hogy vidd hírét az eseménynek, hogy eljusson mindenkihez, aki szeretne megemlékezni Kátyáról.”

Hétfő délután Tompos Kátya közeli barátja és kollégája, Hrutka Róbert zenész jelentette be egy nyilatkozatban, hogy gyertyagyújtást szerveznek a 41 évesen elhunyt énekes-színésznő emlékére.

Tompos Kátya színésznő régóta küzdött a rák egy ritka fajtájával, amelyről csak a családja és a legközelebbi hozzátartozói tudtak. A betegség azonban egyre inkább felülkerekedett rajta, ezért május elején nyilvánosságra hozta állapotát. Tompos Kátya egy úgynevezett immunterápia előtt állt, amely kezelés súlyos pénzösszegekbe kerül. Éppen ezért családja, kollégái és az egész ország összefogott, hogy összegyűjtsék a színésznő kezelésére a pénzt. Tompos Kátya külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek.

Egy nappal Tompos Kátya halála előtt derült ki, hogy az immunterápiához szükséges pénz összegyűlt, így a színésznő a napokban elkezdhette volna az első kezelését.

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki, és reménnyel töltötte ki utolsó heteit”  – tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje 2024. május 31-én.

A család közleménye szerint az összegyűlt összeg sorsáról később intézkednek.

Népszerűek

To Top