+ Film

Latinovts Zoltán, Mensáros László, Bodnár Erika, Vencel Vera – Kaputt, ma

kaputt

A Kaputt című 1974-ben készült 85 perces magyar filmet ma este, azaz június 4-én láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján.

Curzio Malaparte olasz író és katonatiszt a második világháború idején haditudósítóként dolgozott. A keleti front eseményeit bemutató világhírű regénye, a Kaputt 1944-ben jelent meg.

Esztergályos Károly rendező 1974-ben készült tévéjátéka a krakkói német helytartó fényűző estélyéről szóló részt dolgozza fel.

A Kaputt című 1974-ben készült 85 perces magyar filmet ma este, azaz június 4-én láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján egy 0 óra 55 perces kezdettel, és 21 órától.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

A filmben felhasznált regényről és a szerzőről:

Curzio Malaparte „Kaputt” című könyve az egyik legismertebb műve, amely a második világháború során szerzett személyes élményeit dolgozza fel. Az olasz író és újságíró, eredeti nevén Kurt Erich Suckert, a háború alatt haditudósítóként szolgált, és közvetlen közelről tapasztalta meg a frontvonalak borzalmait.

A könyv a keleti front eseményeit mutatja be, különös figyelmet fordítva a náci Németország és a Szovjetunió közötti konfliktusokra. Malaparte élénk és gyakran groteszk leírásai a háború kegyetlenségeiről és az emberi szenvedésről szólnak. „Kaputt” egy mozaikszerű szerkezetű mű, amely különböző történetekből, jelenetekből és beszámolókból áll, így egyfajta kaleidoszkópként ábrázolja a háború pusztítását és az emberi lélek mélységeit.

A könyv címe, „Kaputt” (németül „tönkrement” vagy „elpusztult”), jól tükrözi a háború által okozott pusztítást és az általános kilátástalanságot. Malaparte stílusa egyszerre lírai és brutálisan őszinte, ami erős hatást gyakorol az olvasóra. Az író nem csupán a harcokat, hanem a háború alatti mindennapi élet abszurditásait is bemutatja, beleértve a politikai vezetők és a katonák magatartását is.

„Kaputt” jelentős hatást gyakorolt a háborús irodalomra, és ma is fontos műnek számít, amely éles képet ad a második világháború emberi és morális következményeiről.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top