+ Zene

Harcsa Veronika elhagyja a színpadot

Harcsa Veronika

Harcsa Veronika: Színpadon töltött időmnek sok sikert köszönhetek, sokat gazdagodtam általa és nincs bennem hiányérzet.

Fotó: Fábián Évi

Az első Bartók Rádió Zenei Díjátadón az év énekművészének választott Harcsa Veronika úgy érzi, húszéves pályafutása alatt hozott döntései helyességét igazolja az elismerés – erről beszélt a kétszeres Fonogram-díjas művész, a Szakcsi Rádió hangja a Család-barát stúdiójában.

A Bartók Rádió hagyományteremtő szándékkal, a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen először adta át díjait Magyarország klasszikus zenei művészeinek, együtteseinek értékőrző és -teremtő munkásságuk elismeréseképpen.

A május 22-i díjkiosztón az év énekművészének a kétszeres Fonogram-díjas Harcsa Veronikát választották.

„Nagy szakmai elismerés ez számomra. Idén először osztották ki ezeket a díjakat, és különösen sokat jelent számomra, hogy az elsők között kaphattam meg én is az elismerést. A pályán töltött két évtizedem szép megkoronázása a díj, aminek külön jelentőséget ad, hogy most más örömök elé nézek és kicsit hátra hagyom a színpadot” – mondta a Család-barát vendégeként az első gyermekét váró énekes.

A dalszerző, aki számos műfaj, így a hazai jazz-zene meghatározó alkotója és a nemzetközi színtér közkedvelt előadója, valamint a Szakcsi Rádió, a közmédia jazz rádiójának csatornahangja, hozzátette, úgy érzi, pályafutása alatt sok olyan döntést hozott, amelyek középpontjában nem elsősorban az állt, hogy minél nagyobb népszerűségre tegyen szert, sokkal inkább kíváncsiságát követte.

„Ez a díj annak is igazolása, hogy jól döntöttem. Színpadon töltött időmnek sok sikert köszönhetek, sokat gazdagodtam általa és nincs bennem hiányérzet. Könnyű szívvel távolodom el kicsit ettől a világtól, de természetesen visszatérek majd” – mondta Harcsa Veronika.

(A hirado.hu cikkét szemléztük)

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top