+ Film

Shakespeare filmen ma: Vízkereszt: vagy amit akartok

Vízkereszt

A Vízkereszt: vagy amit akartok című filmet ma este, azaz május 21-én láthatod a Film4 csatornáján 20 órai kezdettel.

A Vízkereszt: vagy amit akartok című film rövid ismertetője

Sebastian és Viola testvérek, akik hajótörést szenvednek és elszakadnak egymástól. Viola egy idegen országba vetődik, ahol halottnak hitt bátyja személyét ölti magára: és itt kezdődnek a bonyodalmak.

Az uralkodó, Orsino herceg a szép Olivia grófnőt ostromolja szerelmével. Olivia azonban a herceg állandó szerelmi postását, a férfiruhás Violát szereti. Később kiderül, hogy Viola megtévesztésig hasonlít egy jómódú férfihoz…

Szerencséje van annak, aki mostanában filmek által fedezi fel Shakespeare műveit, hiszen az utóbbi évek divatos feldolgozáshulláma révén emészthetően és szélesebb rétegekhez szólva juthattak el vígjátékainak és drámáinak időtálló darabjai.

Trevor Nunn színházi rendező két éven át dédelgette álmát, hogy Anglia legjobb Shakespeare-színészeit rendezhesse a filmvásznon. Az eredeti történetet múlt század végi miliőbe ültette, ettől szellősebbek lettek nemcsak a kosztümök, hanem a helyzetkomikumok is.

Az 1996-ban készült 134 perces angol-ír-amerikai vígjáték nem csak rendezője rendezője Trevor Nunn, hanem az adaptációt is ő készítette. És a nagy Shakespeare-színészek: Steven Mackintosh, Imogen Stubbs, Helena Bonham Carter.

A Vízkereszt: vagy amit akartok című filmet ma este, azaz május 21-én láthatod a Film4 csatornáján 20 órai kezdettel. A filmet megismétlik május 23-án 0 óra 30 perctől. A filmet jelenleg megnézheted a videa.hu oldalán is.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top