+ művészet & politika

Udvaros Dorottya elhagyhatja a Nemzeti Színházat

Udvaros Dorottya

Udvaros Dorottya óvatosan és megfontoltan nyilatkozott arról, hogy jelenleg még nincs érvényes szerződése a következő évadra.

fotó: Galambos Péter

Az elmúlt napokban a színházi világban terjed egy hír, miszerint Udvaros Dorottya, a Kossuth-díjas művésznő 22 év után távozik a Nemzeti Színháztól – írta az index.hu.

Információk szerint a távozás nem az ő döntése, hanem a teátrum vezérigazgatójának, Vidnyánszky Attilának a döntése lehet, aki egyelőre nem hosszabbított szerződést Udvaros Dorottyával.

Udvaros Dorottya óvatosan és megfontoltan nyilatkozott arról, hogy jelenleg még nincs érvényes szerződése a következő évadra.

„Én még nem írtam alá szerződést a következő évadra semmilyen formában, és amíg ez nem történik meg, addig értelmetlen erről beszélni. Bármilyen szerződés, amit kötünk, bármilyen formájú szerződés, még nem köttetett meg”

– mondta a Nemzet Színésze a Blikknek.

Arra a kérdésre, hogy tárgyalnak-e hosszabbításról, Udvaros elmondta, hogy a tárgyalások nem publikusak. Egy, a neve elhallgatását kérő színházi vezető szerint furcsa és sokatmondó, hogy egy ilyen kiemelt művésznek még nincs meg az érvényes szerződése a következő évadra április közepére.

Az üggyel kapcsolatban megkeresték a Nemzeti Színházat, de válaszuk még várat magára.

Udvaros jelenleg négy darabban játszik a teátrumban, és részt vett a Nemzet Színésze szavazásán, ahol Csikos Sándort választották be maguk közé.

Népszerűek

To Top