+ Zene

Mary Weiss ikon volt a 60-as évek lánybandái között

Mary Weiss

Mary Weiss évtizedekig kimaradt a zeneiparból, mielőtt 2007-ben visszatért, hogy Dangerous Game címmel kiadja első szólólemezét

75 éves korában elhunyt Mary Weiss, az 1960-as évekbeli Shangri-Las amerikai lánybanda énekesnője – közölte a lemezkiadója.

Az amerikai lánybanda a sztárságig emelkedett a tinédzserek szerelméről és tragédiájáról szóló slágerekkel – köztük a Remember (Walking in the Sand) és a Leader of the Pack – majd később bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába – írta a The Guardian honlapja.

Miriam Linna, a Norton Records munkatársa a következőket mondta: „Mary ikon volt, hős, hősnő, mind az én generációm, mind az összes nemzedék fiataljai számára.”

Mary Weiss és a banda a Shangri-Las, hangzásával és megjelenésével került a középpontba, és a Ronettes mellett a lánybanda-korszak úttörőjévé vált.

A Ronettes társalapítója a 2022 januárjában elhunyt Ronnie Spector hivatalos Instagramja tisztelgést tett közzé:

„Mélységes szomorúsággal hallottuk Mary Weiss halálhírét. Ő és Ronnie rokon lelkek voltak, két rettenthetetlen rossz lány a 60-as évekből. Csatlakozz hozzánk, amikor meghallgatjuk a Shangri-Last az ő tiszteletére.”

A 60-as évek popszcénájának kemény lányaiként ismert csapat két nővérből, Mary és Elizabeth Weissből, valamint Marguerite és Mary Ann Ganser ikrekből állt, akik New York Queens kerületéből származnak.

Egy sor sláger után, köztük a Give Him a Great Big Kiss és az Out in the Streets, majd 1964-ben a Rolling Stones második amerikai turnéjának nyitó zenekaraként szerepeltek, amikor is a Shangri-Las feloszlott.

Weiss évtizedekig kimaradt a zeneiparból, mielőtt 2007-ben visszatért, hogy Dangerous Game címmel kiadja első szólólemezét a Norton Recordsnál, és a kritikusok elismerését kapta.

A legfrissebb zenei hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top