+ PR-cikk

Csak megfelelő ember való kamionra

kamion

A szállítmányozás hazánk egyik meghatározó szolgáltatási ágazata. A technika fejlődésével párhuzamosan a humánerőforrás szerepének fontossága a fuvarozásban nem csökken, hanem inkább nő. Az ágazatban működő vállalkozások egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy tapasztalt és lojális sofőröket ültessenek a teherautóikra. Nekik nyújt segítséget a Pécsállás álláskereső portál.

Álláskeresés a fuvarozásban

A portál segítségével a szállítmányozó vállalkozások és az álláskeresők könnyen egymásra találhatnak. Álláskeresőként ezen a linken érdemes szétnézni, ha sofőr állás érdekli Pécsen. Számtalan pécsi és Pécs környéki cég hirdet gépjárművezetői álláslehetőségeket külföldre és belföldre egyaránt.

A Pécsállás portál használata álláskeresőknek díjmentes. Önéletrajzot lehetőség van a felületen rögzített adatokból generálni, illetve korábban elkészített önéletrajzot a rendszerbe is fel lehet tölteni. Az oldalon megjelenő hirdetések között cégnévre és a megpályázni kívánt pozícióra (Pl: teherautó vezető) keresni egyaránt lehetséges.

Az állásértesítőre történő feliratkozással az újonnan beérkező sofőr állásajánlatokról azonnal értesülhetnek a potenciális álláskeresők, melyek a portál Facebook oldalán is ugyanabban az időben megjelennek.

Miért előnyös a portál a munkaadóknak?

Közhely, hogy motivált, jól képzett és lojális munkavállalót találni nem könnyű. A fuvarozó cégek fokozottan szembesülnek ezzel a problémával. A jó fizetés, a kedvező munkakörülmények biztosítása mellett, az is fontos szempont, hogy megfelelő nagyságú merítésből lehessen a megfelelő alkalmazottat kiválasztani. Ez különösen nehéz Baranyában, ahol még kisebb az a populáció, amelyből válogatni lehet.

A Pécsállás portálon több csomag közül választhatnak a hirdető cégek aszerint, hogy milyen és mennyi felületen szeretnék hirdetésüket megjelentetni.

  • A Start csomag 30 napos hirdetést biztosít a weboldalon Facebook megjelenéssel.
  • A Business csomag ezek mellett kiemelt hirdetési felületet biztosít 30 napos toborzási garanciával. Ez utóbbi azt jelenti, hogy amennyiben 30 napon belül nincs a feladott hirdetésre online jelentkező, akkor további 30 napos ingyenes megjelenést biztosít a portál.
  • Az Enterprise csomag mindezek mellett a Facebookon is kiemelt hirdetési felületet ad, továbbá hírleveles megjelenést és 10 naponta történő hirdetésfrissítést is tartalmaz.

Milyen sofőröket keresnek a cégek?

A szállítmányozásban dolgozó sofőrök száma a statisztikák szerint egyre csökken. Az ágazatban munkát végzők átlagéletkora 40 és 50 között van.

Összességében, a szállítmányozó cégek megfelelő jogosítvánnyal rendelkező, 40 év alatti, megbízható alkalmazottakat keresnek, külföldi szállítmányozási feladatok esetén megfelelő nyelvtudással. A potenciális álláskeresők számának csökkenése miatt pedig hajlandóak magasabb béreket is biztosítani. Elmondható tehát, hogy sofőrnek lenni egyrészt egy életforma, másfelől biztos megélhetést jelentő szakma.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top