+ Oktatás

Tanulj online – dolgozz távmunkában!

online, távmunka
Keresés a weben

A Covid óta teljesen elfogadott, hogy valaki otthonról dolgozik: ez a fajta munkavégzés nemcsak a fiatalabb, hanem az idősebb generáció számára is egyre vonzóbb. Sokan azonban nem tudják, melyek azok a munkakörök, amelyekben lehetővé válik a távmunka. Számukra állítottunk össze egy listát a lehetőségekről.

Mit érdemes tanulni?

Nagyon sok olyan munkakör van, ahol otthonról végezhető feladatokat is lehet vállalni, természetesen elsősorban az IT területén. De akkor se keseredj el, ha egyáltalán nem értesz a témához, hiszen ma már tanulni is lehet otthonról, így ha elvégzed a The Bright Academy programozó-webfejlesztő tanfolyamainak egyikét, nagyobb eséllyel találsz jó állást.

Ha megnézed a kínálatot, láthatod, hogy vannak köztük igen érdekesek is, nem kell feltétlenül csak programozásban gondolkodnod, de persze manapság a webfejlesztésben igen sok pénz van. Ha azonban inkább egy testhezállóbb, művészibb tanfolyamot keresel, akkor ezek közül válassz:

  • WordPress tanfolyam – Weboldalkészítés, karbantartás és menedzsment
  • Online webdesign tanfolyam

Ezekhez szükséges némi kreativitás is, így művészi énedet is kiélheted a tanulás folyamán. A The Bright Academy minden tanfolyama online végezhető, és certifikátot is kapsz a kurzus zárását követően.

Grafikusként is dolgozhatsz otthonról

Ha pedig már szóba került a kreativitás, akkor esetleg érdemes megtekintened a Grafikus és webdesigner tanfolyamok kategóriát is az oldalon, hiszen itt is remek képzéseket találsz. Ezek elvégzése után lehet belőled olyan szakember, aki részt tud venni kisebb-nagyobb cégek projektjeiben. Tervezhetsz szórólapokat, brosúrákat, különböző kiadványokat, de részt vehetsz olyan marketingtevékenységekben is, ahol a vizualitás főszerephez jut.

Figma, Canva, InDesign, Adobe Illustrator, Photoshop… ismeretlenek számodra ezek a fogalmak? Sebaj! Könnyen megtanulhatod valamennyi program használatát, és némi gyakorlás után máris jelentkezhetsz online munkákra.

Szövegíró: a szavak embere

Nagyon sokan vállalnak munkát manapság a marketing szakmán belül szövegíróként. Ha szeretsz hosszabb-rövidebb szövegeket fogalmazni, jó a helyesírásod, van stílusérzéked, akkor belőled is nagy eséllyel lehet jó szövegíró. Ezzel kapcsolatos képzést is találsz a fent említett oldalon.

Ha inkább szervező típus vagy: legyél projektmenedzser!

Vannak olyan emberek is, akik sem a képekkel, sem az írott szóval nem bánnak jól, ugyanakkor nagyon meggyőzőek tudnak lenni szóban, remekül átlátják a dolgokat, jó a szervezőképességük.

Belőlük lehetnek ideális projektmenedzserek, akiknek az a feladatuk, hogy kommunikáljanak a projektek résztvevőivel, nyomon kövessék a határidőket, beszámolókat készítsenek. Az ehhez szükséges képességeket is lehet fejleszteni, ha szükséges: a The Bright Academy hirdet például asszertív kommunikációs tréninget is.

Találd ki, mit szeretnél igazán csinálni, mivel keresnél szívesen sok pénzt, majd végezd el a kapcsolódó tanfolyamot álmaid megvalósításának első lépéseként!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top