+ Életmód

Az intimkehely megfelelő használata

intimkehely
Keresés a weben

Az intimkehely az utóbbi években egyre népszerűbb eszközzé vált a női intim higiénia világában. A története azonban több, mint 100 évre nyúlik vissza. Az amerikai találmány ma már nem ismeretlen a hölgyek számára, már csak az a kérdés, hogyan lehet azt megfelelően használni. Vajon mire kell figyelni, hogyan marad tiszta és higiénikus?

Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ. Eláruljuk, hogy mi az intimkehely és milyen méretet érdemes választani.

Mi ez az eszköz?

A Szeresdmagad.hu intimkelyhei nem véletlenül kerültek be a kínálatba. Az apró, rugalmas, szilikonból vagy latexből gyártott, csésze alakú tartály a hüvelybe helyezésre alkalmas, ahol összegyűjti a menstruációs vért. Bár még mindig többen használnak tampont és betétet, az utóbbi években egyre több nő döntött úgy, hogy áttér a környezetkímélőbb megoldásra.

Rengeteg előnye ismert, így egyáltalán nem csoda, hogy megannyi nő dönt a váltás mellett. Az intimkehely nemcsak környezetbarát, hanem akár 12 órán át is képes kényelmes mozgást és jó közérzetet biztosítani. Olcsó, akár egy évig jó lehet, így rengeteg szeméttől mentjük meg a bolygót.

Hogyan érdemes választani?

Mielőtt azonban választanánk, nagyon fontos szempontokat kell megfontolni. Az egyik a kor, a másik a méhnyak hossza, de nem mindegy a folyás erőssége, valamint a csésze szilárdsága és rugalmassága sem. Továbbá meg kell nézni a csésze kapacitását és a medencefenéki izmokat.

A kisebb menstruációs csészéket általában azoknak ajánlják, akik még nem múltak el 30 évesek és azoknak, akik korábban még nem szültek gyermeket. A nagyobb méretek pedig azoknak a hölgyeknek javasolt, akik vaginálisan szültek, valamint valamilyen oknál fogva erősebb a menstruációjuk.

Hogyan kell használni?

Aki korábban még nem találkozott ezzel az eszközzel, az először lehet, hogy kényelmetlennek fogja tartani. A csésze síkosítása azonban elősegítheti a folyamatot, hogy az zökkenőmentes legyen. Mielőtt azonban felhelyeznénk, mindenképpen kenjük be vízzel, esetleg vízbázisú síkosítóval, hiszen így sokkal könnyebb lesz a felhelyezés.

Nagyon fontos, hogy alaposan mossunk kezet, hiszen így elkerülhetjük az esetleges betegségeket és fertőzéseket. Az egyik kezünkkel szorítsuk a kelyhet a vaginánkhoz a peremmel lefelé, ezt követően a másikkal nyomjuk fel a kelyhet a hüvelybe. Úgy a jó, ha néhány centivel a méhnyak alatt marad. Miután a helyén van, forgassuk el a megfelelő irányba. Ekkor az eszköz kinyílik, majd légmentesen rásimul a hüvely falára.

A sikeresen felhelyezett intimkehely mellett bátran mozoghatunk, ugrálhatunk, ülhetünk, valamint állhatunk anélkül, hogy bármilyen kellemetlenséget okozna. A vérzés erősségétől függően 6-12 órán keresztül maradhat a helyén. Az eltávolítása során pedig szintén mossunk kezet, majd ürítsük ki, mossuk el és helyezzük vissza.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top