+ Irodalom

Elhunyt Kántor Zsolt

Kántor Zsolt

Kántor Zsolt pályája úgy indult, hogy Tandori Dezső a korabeli Magyar Ifjúságban felfedezte (bemutatta) öt vers kíséretében, 1980-ban.

Kántor Zsolt író, költő, szerkesztő halálhíréről a család értesítette a Szépírók Társaságát – jelentette be a Facebookon a Szépírók Társasága

Kántor Zsolt 1958-ban született Debrecenben. 1989-93-ig a békéscsabai Tevan Kiadó Kft. szerkesztője, 93-tól igazgatóhelyettes a Tevannál, 1997-től 2004-ig (a Kft eladásáig) a Tevan Kiadó igazgatója. 2005-től a békéscsabai Hungária Nyomda Rt. könyvkiadás üzletág vezetője.

A Bárka irodalmi folyóirat alapítója, főszerkesztője volt l993-1998-ig. A Tevannál felelős szerkesztője olyan ismert kiadványoknak, mint a Hét évszázad magyar költői, amelyet Lakatos István szerkesztett, Szántó Tibor tervezett, Somlyó György háromkötetes Szélrózsa című műfordítás-kötetének, Határ Győző Özön közönyének is kiadója, szerkesztője.

Pályája úgy indult, hogy Tandori Dezső a korabeli Magyar Ifjúságban felfedezte (bemutatta) öt vers kíséretében, 1980-ban. Versei, novellái az ÉS-ben, a Holmi, a 2000, a Jelenkor és a Beszélő című folyóiratokban jelentek meg.

65 éves volt.

A Szépírók Társasága osztozik a család fájdalmában.

A legfrissebb irodalmi hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top