+ Oktatás

Vádat emeltek a tanárnő ellen, aki miatt meghalt egy 6 éves, mogyoróallergiás kisfiú

mogyoróallergiás

A tanárnő egy szülinapi ünnepségen, gondatlanul földimogyorós édességet tett egy mogyoróallergiás kisfiú padjára.

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség azzal a napközis tanárnővel szemben, aki tavaly januárban, egy szülinapi ünnepségen, gondatlanul földimogyorós édességet tett egy mogyoróallergiás kisfiú padjára – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán.

Mint írták, a hatéves gyermek fogyasztott az édességből, aminek következtében olyan súlyos allergiás reakció jelentkezett nála, hogy az életét a mentők sem tudták megmenteni. A vádirat szerint a vádlott tisztában volt azzal, hogy a kisfiú mogyoróallergiában szenved, mivel azt a szülők a gyermek tanulói adatlapján, a szülőknek szóló kérdőíven, továbbá az üzenőfüzetben is jelezték.

A főügyészség az esetről azt írta, hogy a vádbeli napon a tanteremben az egyik gyermek születésnapját ünnepelték, amelynek során az ünnepelt által hozott, bolti csomagolású édességeket – köztük földimogyorós krémmel töltött ostyarudat – a vádlott az ünnepelttel együtt szétosztotta a gyermekek között úgy, hogy minden padra tettek egy-egy tányért.

A mogyoróallergiás kisfiú rövid időn belül rosszul lett az ostyarúdtól, ezért a szülei érte mentek, és orvoshoz indultak vele. A gyermek állapota azonban útközben romlott, így egy benzinkútnál mentőt hívtak hozzá, ám az életét a kiérkező mentők sem tudták megmenteni.

“A vádlott – aki munkaköri leírása szerint személyesen felelős a felügyeletére bízott tanulók testi, érzelmi és morális épségéért – gondatlanul megszegte a foglalkozása szabályait, amely közvetlen ok-okozati összefüggésben állt a halálos eredménnyel”.

Jelezték továbbá, hogy az ügyészség “próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, valamint a tanítói foglalkozás gyakorlásától történő határozott idejű eltiltást” indítványoz a vádlottal szemben.

A legfrissebb közéleti hírek

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Oláh Miklós szerint:

    Ez borzasztó!
    Viszont a szülőknek is van felelőssége, mert nekik meg kellett volna tanítaniuk a gyereket – és egy 6 éves gyerek már van olyan értelmes, hogy ennyit meg tudjon jegyezni -, hogy figyeljen oda, hogy semmilyen mogyorót tartalmazó ételt, édességet, kekszet vagy csokoládét ne fogadjon el senkitől!!!
    Nem elég, hogy a környezetet figyelmeztetik, a gyereket is meg lehet, és meg kell tanítani erre, mert egy mogyoróallergiás gyereknek egész életében vigyáznia kell magára!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top