+ Tudomány

Veiszer Alinda: Büszkék vagyunk Karikó Katalinra? De mire vagyunk büszkék?

karikó katalin

Veiszer Alinda: Karikó Katalin kapcsán elgondolkodtam ezen a “büszkék vagyunk rá” formulán. Én ezt nem értem.

Karikó Katalin kapcsán elgondolkodtam ezen a “büszkék vagyunk rá” formulán. Én ezt nem értem. Hogy mire vagyunk büszkék, és kik a mi? Mi, magyarok? De mire vagyunk büszkék?- írta Veiszer Alinda a Facebook-oldalán, majd így folytatta:

Arra, hogy Karikó Katalin okos? Szerintem erre legyen büszke ő:-) arra, hogy lehetőséget kapott? Hát erre legyen büszke az, aki hitt benne, és adott neki. Arra, hogy jó a magyar oktatás? Hmmm hmmmm, nekem épp más jut eszembe a magyar oktatásról.

Nem inkább csak simán örülünk neki, hogy Karikó Katalin Nobel-díjat kapott?

Oké, tehetitek fel a kérdést, miért örülök például én.

Azért mert bebizonyítja, hogy egy kis országból indulva is véghez lehet vinni nagy dolgokat, és akár a legnagyobb dolgokat is.

Azért, mert ez végre egy olyan siker, ami bebizonyítja, hogy a tudás és évtizedek tisztességes munkája elismerésre méltó, politikai lojalitástól teljesen függetlenül.

Örülök azért, mert elmondhatjuk, hogy van magyar nő a Nobel-díjasok között, és elmondhatjuk a lányainknak, hogy látjátok, nem úgy van az, hogy a tudomány a férfiak privilégiuma, a legmagasabb szinten sem.

Örülök a tudományos eredményeinek, mert esélyt adtak nekünk a védekezésre.

Örülök azért is, mert talán az ő mondataira nem mondja majd sok foteltudós, hogy “ez is egy vélemény, de szerintem nem így van”:-))))

És örülök annak az örömnek is, amit az arcán láttam akkor, amikor értesítette a testvérét az elismerésről.

De büszke nem lehetek rá, mert a díj ezer százalékig és kizárólag az ő érdeme.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. kisértet szerint:

    A cikk minden szavával egyetértek.Ez a kollektív büszkeség nekem mindig is rossz ízű volt,főként annak fényében,hogy az arra érdemtelenek azonnal rárepültek a tudósra és saját büszkeségükként nyilvánultak meg.Ez az ország nem lehet büszke,mert az oktatást hagyja sárba tiporni,egyetért azzal,ami 13 éve zajlik:
    lopás,agymosás,lenyúlás, az ország lezüllesztése minden tekintetben,a társadalom visszavezetése a középkorba,és lehetne vég nélkül sorolni.Igy már ugye büdös a nagy büszkeség!Szaga van!Az érdemeket hagyjuk meg tudósoknak(Karikó Katalin ,Krausz Ferenc) ,akik azt a tudós társadalom (és nem holmi politikuskák) döntése alapján kiérdemelték. Társadalmunk a büszkélkedésre ÉRDEMTELEN!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top