+ Képzőművészet

Sárkány Győző, a kísérletezés nagymestere most a Létidőben utazik

Sárkány Győző

Sárkány Győző teljes életművében végigvonul – kísérletező attitűdjének megfelelően – a világ jelenségeire nyitott kíváncsiság.

Keresés a weben

Létidő címmel nyílik összegző kiállítás Sárkány Győző grafikusművész alkotásaiból a szegedi Reök-palotában október 7-én.

Kertész Lilla felidézte, a központ megnyitása óta hangsúlyt fektet arra, hogy egyedi kiállítások formájában rendszeresen bemutassa egy-egy kortárs alkotóművész munkásságát. Nagy Gábor, Hérics Nándor, Aknay János és más rangos kortárs alkotók után most Sárkány Győző grafikus életművéből összeállított válogatást láthat a szecessziós palota közönsége.

A művész évtizedek óta elismert és aktív szereplője a hazai képzőművészeti életnek. Az autonóm grafika mellett könyvillusztrációval is foglalkozik; a HUNGART Egyesület elnökeként, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének alelnökeként művészi tevékenysége mellett szervezői és közösségépítői munkája is kiemelkedő.

Sárkány Győző teljes életművében végigvonul – kísérletező attitűdjének megfelelően – a világ jelenségeire nyitott kíváncsiság, amely a rácsodálkozás képességével és a kielégíthetetlen tudásvággyal kiegészülve hozza létre művészete intellektuális alapját.

A művész az 1980-as évek óta alkot, és már kezdetben függetlenítette magát a szakmai kötöttségek béklyóitól, s mindig szabadon kezelte az autonóm és alkalmazott grafika, a festészet, a fotó, illetve a plasztikai kifejezésmód eszköztárát.

Ennek köszönhetően az elmúlt évtizedek alatt teljességgel egyéni stílust alakított ki, melyben a szürrealizmustól a pop artig, a reneszánsz grafika nagymestereitől a kortárs művészet inspiráló hatásáig, nagyívű, összetett vizuális rendszerben fejti ki sokszínű tevékenységét.

A dolgok felszíne mögé hatolás képessége, a biztos szakmai alap és a művek professzionális kidolgozása együtt alakítja munkáinak egyedülálló képi világát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top