+ Irodalom

Szórakaténusz – Családi fesztivál Kecskeméten

szórakaténusz

Első alkalommal köszönti családi fesztivállal az őszt a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely – írják a szervezők.

Keresés a weben

Első alkalommal köszönti családi fesztivállal az őszt a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely.

Bognár Gabriella elmondta: a már több mint negyvenéves múltra visszatekintő intézményük hagyományteremtő céllal először rendezi meg szeptember 9-én a Szóraka Fesztet, amely sok más játékfesztivállal ellentétben nemcsak a gyerekekre koncentrál játékos programokkal, hanem a felnőtteket is várja, hiszen “játszani mindenki szeret”.

A múzeum vezetője szerint a fesztivál a család minden tagjának élményt, hagyományos kulturális értékeket közvetítő programokat nyújt.

Gyerekeknek szóló jógával, játékos, könnyed gyakorlatokkal nyitják meg a Szóraka Fesztet, hiszen a jóga azonkívül, hogy örömteli élményt okoz, fejleszti a gyerekek mozgáskultúráját, segíti a figyelem összpontosítását – mondta.

A jógát követő Guruló cirkusz című előadásban a tradicionális cirkuszi számok jelennek meg vásári bábjátékban. A bábcirkuszi játékot Pepe, a bohóc, illetve Dodó, a medve irányítja, és megjelenik a kínai tányérpörgető, a szappanbuborék és tűzfújó spanyol, vagy éppen az indián késdobáló.

A felnőttek játékos workshop segítségével új szemszögből ismerhetik meg a játékot mint az önismeret eszközét.

A családokat délután Paár Julcsi Kerekerdő című mesekoncertjére várják, majd a napot Weöres Sándor A teljesség felé című zenés irodalmi est zárja, amelyben a szépirodalom, a klasszikus zene játékos módon ér össze, megszólítva a felnőttek minden korosztályát – sorolta Bognár Gabriella.

Egész napos program lesz a Bábakalács Társulat kandikaszínháza. A Bábakukucs az 1600-as évektől a 19. század elejéig virágzó vásári mutatvány, a “Guckkasten”, avagy kandikaláda egyedi módon továbbfejlesztett, bábos változata.

A múzeum udvarán és körtermében ügyességi játékokkal várják az érdeklődő családokat, egyebek mellett előkerülnek a célba dobó játékok, a gólyalábak és a kugli is.

Szintén nyitástól zárásig készülnek a szervezők a kiállításokhoz kapcsolódó nyomozó, kereső és kvízjátékokkal, múzeumpedagógusaik jóvoltából pedig több kézműves foglalkozás közül lehet majd választani.

A programok ingyenesek, további részletek a https://kkjm.hu/jatek-mese-szorakozas-az-egesz-csaladnak oldalon olvashatók

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top