+ vallás

Buddhizmus 3 napon át

Buddhizmus

A fesztivál a Sikonda-völgyben lesz, ahol augusztus 11. és 13. között a buddhizmus hagyományait ismerhetitek meg.

Keresés a weben

Először rendeznek buddhista fesztivált Magyarországon, a Sikonda-völgyben, ahol augusztus 11. és 13. között a résztvevők a buddhizmus hagyományait ismerhetik meg előadások, beszélgetések, valamint szertartások, buddhista ülő és mozgásos gyakorlatokon keresztül.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola által szervezett Buddhafeszten az érdeklődők megismerkedhetnek a nagy buddhista iskolák, mint a Théraváda, a Zen és a Tibeti buddhizmus meditációs módszereivel, szertartásaival, tanításaival, valamint a buddhista mozgásművészetekkel és táncokkal.

A napi program a hagyományos elvonulásokhoz hasonlóan épül fel, a reggeli, déli, délutáni gyakorlatokat esténként zenei programok zárják.

A rendezvényen előadást tart Laár András zenész, buddhista tanító, valamint Mireisz László, Cser Zoltán, Dobosy Antal, és Farkas Attila Márton, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola oktatói.

A Nagyszínpadon megtartott gyakorlások és előadások mellett a Tan Kapuja Buddhista Főiskola, A Tan Kapuja Buddhista Szakkönyvtár és a Buddha FM is külön helyszínen, különleges programokkal készülnek, a gyerekeket a Tejút Buddhista Pedagógiai Intézet foglalkoztató termében, míg a zen művészetek iránt érdeklődőket pedig a Zen Akadémia helyszínén várják.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top