+ Képzőművészet

Kizökkent idők a Kodály köröndön

Kizökkent idők

A Kizökkent idők című kiállítás képzőművészek friss alkotásaival reflektál azokra a hatásokra, amelyek össztársadalmi szinten érnek bennünket

Keresés a weben

Ismét a Kodály köröndön állít ki a Standby Projekt, legújabb kiállítását, Baksai József Munkácsy-díjas festőművész és Horváth Dániel festőművészek válogatták. A csoportos tárlat egy ad hoc galériában lesz látható, a művek reprói a téren is megtekinthetőek lesznek.

Kizökkent idők

Szurcsik József: Szépség és moralitás

A háború rettegése nagyon közeli élmény, de fizikai valóságában nem ért el bennünket. A társadalmi mozgásokra oly érzékeny alkotókat azonban már régen az idevezető tendenciák foglalkoztatták.

A Kizökkent idők csoportos kiállítás a képzőművészek friss alkotásaival reflektál azokra a hatásokra, amelyek össztársadalmi szinten érnek bennünket. A kurátorok olyan művek közül válogattak, amelyek a körülöttünk zajló eseményekre átvitt értelemben, egy absztrakt gondolati síkon érzékeny reakciót fogalmaznak meg.

Kizökkent idők

Herman Levente: Tűz

Izgalmas megfigyelni, ahogyan kortárs alkotóink szinte váteszként ráéreztek a közelgő katasztrófára.

A kiállított művekben ez az elidegenedett valóságra való reflektálás nagyon erős faktor, de visszatérő motívum a kiüresedett terek, romok ábrázolása. Az a tény, hogy ezeket a tendenciákat fel lehet fedezni számos művész korábbi munkáin, azt mutatja, hogy sajnos ez az utca egy irányba vezetett, a történelem nem történhetett volna másképp.

Kizökkent idők

Szabó Ábel: Este

A projekt vezetője Szilléry Éva a Librarius érdeklődésére elmondta, harmadszor térnek vissza a Kodály köröndre.

– Egy szabadtéri kiállítással 2020-ban itt kezdtünk el képzőművészeket és fotósokat együtt kiállítani. Azóta több galériában, Budapesten és a Balaton-felvidéken is járt a projekt, a kültéri kiállításokat pedig Székesfehérváron, és Visegrádon is bemutattuk. Most először tudjuk egy helyen, egy időben megszólaltatni közterületen a műveket úgy, hogy közben az eredetiket is megmutatjuk – fogalmazott.

A kiállítás június  27.-én 18 órakor nyílik és három héten keresztül látható. Megnyitja Farkas Adrienne kulturális újságíró. Zenél: Kardos-Horváth János.

Alkotói névsor: Ferenczy Zsolt, Herman Levente, Horváth Rita, Kaliczka Patrícia, Kortmann Járay Katalin, Mendreczky Karina, Szabó Ábel, Szabó Dorottya, Szurcsik Jòzsef, Tomasz Piars

Kurátorok: Baksai József, Horváth Dániel

Koncepció: Standby Projekt Szilléry Éva, Raden Hanna

Szervező: Nektár Egyesület

Támogatók: Terézváros Önkormányzata (főtámogató), Körönd koncepció, Carbon Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top