+ Életmód

Gyirgyó Dénes az idei Jó ember-díjas

Gyirgyó Dénes

Gyirgyó Dénes hitélete a református Cigánymisszióban teljesedik ki, ahol szintén önkéntes misszionáriusként tevékenykedik.

Keresés a weben

A Hajdú-Bihar vármegyei Esztáron élő Gyirgyó Dénes kapta idén a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány Jó ember-díját évtizedeken át fáradhatatlanul végzett közösségépítő tevékenységéért.

Az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított díjat a hagyományoknak megfelelően a pécsváradi várban adták át vasárnap.

A díjazott, a Berettyóújfalu közelében élő roma származású Gyirgyó Dénes “szorgalmával, alázatával, energiabírásával, önzetlenségével, valamint tanulni, fejlődni akarásával példát és utat mutat romák és nem romák számára, valamint reményt ad a változtatásra és a nehéz helyzetben élőknek a kitörés lehetőségére” – emelte ki az alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szociálisan érzékeny díjazott hosszú évtizedek óta fáradhatatlanul végez önkéntes és közösségi munkát falujában és a környéken, saját házánál, önerőből segíti a rászoruló gyerekek taníttatását, sportolását.

Gyirgyó Dénes hitélete a református Cigánymisszióban teljesedik ki, ahol szintén önkéntes misszionáriusként tevékenykedik.

A díjat, amely Judit Hagner Németországban élő magyar származású szobrászművész alkotása, tizennyolcadik alkalommal ítélte oda a Káplár Lászlóról elnevezett alapítvány az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére.

Az elismerést minden évben egy olyan ember kapja meg, aki becsülettel, tisztességgel, emberséggel, alázattal végzi munkáját, és embertársainak segítséget nyújt, inspirációt ad.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top