+ Film

Mijazaki Hajao új filmjét nem reklámozzák, de lehet, hogy ez a legjobb reklám

Mijazaki Hajao

Mijazaki Hajao 2003-ban kapott Oscar-díjat a Chihiro szellemországban című rajzfilmjéért, és 2014-ben életművét is Oscar-díjjal ismerték el.

Keresés a weben

A Ghibli Stúdió előzetes és reklámkampány nélkül mutatja be Mijazaki Hajao Oscar-díjas japán animációs mester új, Ti hogyan éltek? című alkotását – írta a The Guardian című brit napilap online kiadása hétfőn.

Szuzuki Tosio producer egy japán magazinnak adott interjújában elmondta, hogy sem előzetese, sem tévé- vagy újságreklámja nem lesz a július 14-én megjelenő új animációs filmnek.

Ugyanakkor a közönség nem maradt teljesen információ nélkül, ugyanis az animációs filmet gyártó Ghibli Stúdió decemberben kiadott egy plakátot, Mijazaki pedig egy 2017-es interjúban elárulta, hogy a filmet Josino Genzaburo 1937-es, azonos című regénye ihlette, de annak nem közvetlen adaptációja.

Mijazaki tíz éve, a 2013-ban bemutatott Szél című műve óta nem jelentkezett új animével. A Szél sikere után az alkotó közölte a sajtóval, idős korára tekintettel nyugdíjba vonul, de aztán mégis elkezdett dolgozni a Ti hogyan éltek? című filmen.

Maga a könyv egy gyerek felnőtté válását mutatja be a barátaihoz és nagybátyjához fűződő kapcsolatain keresztül.

Mijazaki Hajao 2003-ban kapott Oscar-díjat a Chihiro szellemországban című rajzfilmjéért, és 2014-ben életművét is Oscar-díjjal ismerte el az amerikai filmakadémia.

Alkotásait elsősorban a modern civilizáció bírálata és a természet iránti rajongás jellemzi.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top