+ Képzőművészet

Székely Bertalan lovának csontvázát is láthatóvá teszik

Székely Bertalan

A gyűjteményben az oktatáshoz használt izgalmas tárgyak között Székely Bertalan lovának csontvázát is meg lehet tekinteni.

A fényképeket ké­szítette Gadányi György
Keresés a weben

A diplomamunkákat bemutató kiállítások, szakmai előadások mellett a vezetett épületbejárásokon Székely Bertalan lovának csontvázát is meg lehet tekinteni a Magyar Képzőművészeti Egyetemen (MKE) a Múzeumok éjszakáján, június 24-én Budapesten.

Az egyetem Andrássy úti főépületében szervezett sétákon a látogatók megtekinthetik a műemléki épület Lotz-freskókkal díszített belső tereit és iparművészeti műremekeit. Az egykori Mintarajztanoda és a Régi Műcsarnok épületegyüttesében Romoda Klára, az MKE külső munkatársa tart tárlatvezetést. A nemrégiben felújított Lotz Károly-falképeket pedig Bojtos Anikó művészettörténész mutatja be.

Az Anatómia Tanszék gyűjteménye Kőnig Frigyes vezetésével lesz látogatható. A gyűjteményben az oktatáshoz használt izgalmas tárgyak között Székely Bertalan lovának csontvázát is meg lehet tekinteni.

Az egyetem Andrássy úti főépületében a Best of Diploma című kiállítás az idén végzett hallgatók diplomamunkáiból mutat be válogatást a Barcsay-teremben és az aulában. A kiállításon Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész, érdemes művész tart tárlatvezetést.

A tájékoztató szerint az egyetem Andrássy úti főépületében 17 órakor kezdődik a HSUP (Hungarian Startup University Program) hallgatói szemmel: Innovatív vállalkozási ötletek a Képzőn című program, amelyen az érdeklődők megismerhetik Magyarország első egyetemi szintű, a startupok világával kapcsolatos képzését és nyertes projektjeit.

Az Epreskertet, ahol a látogatók kreatív workshopokon is részt vehetnek, Szabó Ádám szobrászművész vezetésével lehet megtekinteni. Turchányi Zsófia hallgató egy audiovizuális performanszot ad elő a Kálvária épületében, majd az estét Mákó Rozi hangművészeti előadása zárja a Parthenón-fríz teremben.

A Margit körúton található Profil Galériában egy válogatott diplomamunkákat bemutató kiállítással várják a látogatókat a szervezők a Múzeumok éjszakáján.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top