+ Képzőművészet

Nagy átalakításba kezdtek a Hundertwasser Múzeumban

Hundertwasser Hundertwasser Múzeum

Átépítik az előcsarnokot, és harminc év után átrendezik a Hundertwasser munkáit bemutató állandó kiállítást.

Felújítás miatt jövő év elejéig zárva tart a Hundertwasser Múzeumnak is helyet adó Kunst Haus Wien Ausztriában – tájékoztatta Bécs Város | Nemzetközi Irodák budapesti irodája.

A júniusban elindult nagyszabású felújítási munkák során korszerűvé válik az épület szellőztető- és fűtési rendszere: földgáz helyett klímabarát geotermikus hűtést és fűtést kap az épület. Megújul a tűzjelző rendszer, az elektromos hálózat, a biztonsági rendszer és a mosdók is.

Átépítik az előcsarnokot, és harminc év után átrendezik a Hundertwasser munkáit bemutató állandó kiállítást. Az új tárlat középpontjába a művész ökológiai aktivizmusa és építészeti víziói kerülnek majd.

A felújítás ideje alatt a múzeum szabadtéri kiállítással és CLOSE/D címen futó közösségi programmal vonja be a környékbelieket és az arra járókat a környezetvédelem és a fenntarthatóság világába. A programsorozat június 27-én utcafesztivállal kezdődik, a szabadtéri kiállításon tizenkét művész mutatja meg, mit jelent számukra a környezet és a fenntarthatóság.

A Kunst Haus Wien – Hundertwasser Múzeum 1991-ben jött létre az egykori Thonet Bútorgyárban a Hundertwasserre jellemző természetközeli építészet jegyében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top