+ Film

Tarr Béla filmjeit hét vetítésen mutatják be Los Angeles-ben

Tarr Béla

A Kossuth-díjas magyar filmrendező, Tarr Béla munkáit a Bleak Week: Cinema of Despair című programban láthatja a közönség.

Keresés a weben

A Los Angeles-i American Cinematheque hétrészes vetítéssorozat keretében mutatja be Tarr Béla legismertebb műveit június 6. és 10. között.

A Kossuth-díjas magyar filmrendező munkáit a Bleak Week: Cinema of Despair című programban láthatja a közönség. Az egyhetes fesztivál lényege, hogy olyan filmeket mutasson be szerte a világból, amelyek az emberiség legsötétebb oldalát, a történelem legmélyebb pontjait járják körül – olvasható a kulturális szervezet honlapján.

A hétrészes vetítéssorozat, amelyen a magyar filmrendező is részt vesz, június 6-án kezdődik a Werckmeister harmóniák című filmdrámával.

Ezt követően A torinói ló, A londoni férfi, a Kárhozat, a Családi tűzfészek, a Szabadgyalog és a Sátántangó című filmeket láthatja a közönség felújított változatban. Az alkotások a Nemzeti Filmintézet filmrestaurálási programjának köszönhetően újultak meg.

A Los Angeles-i American Cinematheque egy független, nonprofit kulturális szervezet, melynek célja a legmaradandóbb filmek bemutatása a világ minden tájáról. Programjain a filmrajongók nemcsak megnézhetik, de meg is vitathatják a legjobb filmeket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top